AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Μάικλ Ρούμπιν: Ο Αλίεφ άρπαξε το Ναγκόρνο Καραμπάχ για προσωπικό όφελος! Θέλει να εκμεταλλευτεί την αγροτική γη και επιβάλλει μονοπώλιο

[ad_1]

Εδώ, η περίπτωση του Gubad Ibadoghlu , ενός ακαδημαϊκού από το Αζερμπαϊτζάν, είναι διδακτική. Συνελήφθη κατόπιν εντολής του Αλίεφ το περασμένο καλοκαίρι, ο Ibadoghlu μαραζώνει στη φυλακή , του στερήθηκε τη βασική ιατρική περίθαλψη για τη θεραπεία τόσο του διαβήτη όσο και της καρδιακής του πάθησης. Ο Ibadoghlu δεν ήταν αντιπολιτευόμενος. Μάλλον, ήταν ένας προσεκτικός ερευνητής του οποίου τα γραπτά υπονοούν γιατί ο Αλίεφ ήθελε απεγνωσμένα να τον φιμώσει.

Ο Ibadoghlu διευθύνει το Οικονομικό Ερευνητικό Κέντρο, μια δεξαμενή σκέψης που ίδρυσε για να μελετήσει τη μακροοικονομική πολιτική και τη χρηστή διακυβέρνηση. Οι αναφορές του Ibadoghlu τεκμηριώνουν πώς ο Αλίεφ άρπαξε πρώτης τάξεως γεωργική γη στο Nagonro-Karabakh για προσωπικό όφελος. Ενώ ο Αλίεφ παραπονιέται για νάρκες για προπαγανδιστικούς σκοπούς, αυτό είναι κυνικό. Ανάγκασε το χρηματοδοτούμενο από τις ΗΠΑ HALO Trust να σταματήσει τις δικές του επιχειρήσεις εκκαθάρισης ναρκών και αντ’ αυτού απαιτεί από τους χορηγούς να διοχετεύουν όλα τα χρήματα για την αποναρκοθέτηση μέσω αυτού. Κατόπιν έδωσε εντολή στους δικούς του ναρκοπέδιο να εκκαθαρίσουν μόνο γη που θα καλλιεργούσε τα συμφέροντά του, αφήνοντας τους απλούς Αζέρους χωρίς βοήθεια.

Στόχος του είναι το μονοπώλιο. Ο Ibadoghlu καταγράφει πώς η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν δεν επιτρέπει σε άλλους αγρότες να εργάζονται στο Καραμπάχ. Όπως αποκαλύπτει, «όλες οι εταιρείες που νοικιάζουν γη στο Καραμπάχ ανήκουν είτε στην οικογένεια του Προέδρου… είτε σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Η προπαγάνδα του Αλίεφ ότι απελευθέρωσε το Καραμπάχ για τους απλούς Αζερμπαϊτζάνους είναι απλώς ψευδής.

Ο προσωπικός εμπλουτισμός καθοδηγεί επίσης την κατασκευή. Όπως έκανε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία, ο Αλίεφ κερδίζει διπλάσια, πρώτα διοχετεύοντας δισεκατομμύρια δολάρια στις δικές του κατασκευαστικές εταιρείες και στη συνέχεια αναγκάζοντας όσους επιδιώκουν να κερδίσουν συμβόλαια με το Αζερμπαϊτζάν να πληρώσουν υπέρογκο ενοίκιο. Ο Αλίεφ και οι προπαγανδιστές του μπορεί να επαναλάβουν ως μάντρα (σ.σ. το “μάντρα” είναι μια ιερή έκφραση, ένας μυστηριακός ήχος, μια συλλαβή, λέξη, συνδυασμός φωνημάτων, ή ομάδα λέξεων στα σανσκριτικά, που θεωρείται από τους πιστούς Ινδουιστές πως έχει ψυχολογικές ή/και πνευματικές δυνάμεις) «το Καραμπάχ είναι το Αζερμπαϊτζάν», αλλά το Αζερμπαϊτζάν ποτέ στο παρελθόν δεν είχε ελέγξει πλήρως την περιοχή. Αυτή η ιστορική πραγματικότητα είναι ο λόγος που ο ηγέτης του Αζερμπαϊτζάν έχει τόση δυσκολία να κάνει τους Αζέρους να ζήσουν στο Καραμπάχ.

Ενώ το Αζερμπαϊτζάν και οι πληρεξούσιοί του χρηματοδοτούν πλουσιοπάροχα ταξίδια για να επιδείξουν την ανοικοδόμηση σε αφελείς Δυτικούς, η ανασυγκρότηση του Αζερμπαϊτζάν επιδεικνύει, συμβάσεις που ανατίθενται σε τουρκικές και αζερικές εταιρείες με στενούς δεσμούς με τα κυβερνώντα καθεστώτα και των δύο χωρών, αντιπροσωπεύουν τη διαφθορά καθώς φτιάχνουν άδεια κοχύλια για να ξεπλύνουν χρήματα.

Η διαφθορά εμφανίζεται σε πολλές μορφές. Πολλοί δικτάτορες δεν είναι ικανοποιημένοι με 100 εκατομμύρια δολάρια ή 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά θέλουν περισσότερα. Μπορεί να απευθύνονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ με όρους κυριαρχίας, αλλά ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Η επιθυμία για κέρδος χρωμάτισε την απόφαση να πάνε στον πόλεμο και να διώξουν τους παλαιότερους χριστιανικούς πληθυσμούς στη Γη από τη γη τους. Αυτό απλώς κάνει τη σιωπή της Ουάσιγκτον πιο επαίσχυντη.

Μια μέρα, οι Αρμένιοι θα επιστρέψουν και οι Τούρκοι και οι Αζέροι θα διεκδικήσουν ξανά τα χρήματα που έχουν κλέψει οι κυβερνήτες τους. Μέχρι τότε, η ντροπή είναι για όσους διευκολύνουν τέτοια σχέδια, όχι μόνο στην Άγκυρα και στο Μπακού αλλά και στην Ουάσιγκτον , το Λονδίνο και την Ιερουσαλήμ.

[ad_2]

Source link

Related posts

Ελληνοτουρκικά: Αύριο ο πολιτικός διάλογος Ελλάδας -Τουρκίας, στην Άγκυρα

Ζαχαρίας Μίχας: Ελληνική παθογένεια! Έτσι δεν προχωρούν οι χώρες

Ουκρανία: Αποχώρησε από μια συμφωνία με τη Ρωσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον Εύξεινο Πόντο

Αφήστε ένα σχόλιο