AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Μύρισε Γ’ Παγκόσμιος στην Γερμανία! Ο επικεφαλής της Bundeswehr «παγώνει» την Ευρώπη

[ad_1]

Η Γερμανία σκέφτεται ξανά την υποχρεωτική θητεία και επιστρέφει πολύ πίσω στο παρελθόν, το οποίο οι περισσότεροι είχαν ξεχάσει πως κάποτε υπήρξε…

Πρέπει να υπάρξει ένα «πολιτικό τράνταγμα» στην ικανότητα της Γερμανίας να αμυνθεί. Αυτό απαιτεί ο επικεφαλής της Bundeswehr (Γερμανικός Στρατός), André Wüstner, ανακινώντας ξανά το θέμα της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, της διαφήμισης του Στρατού στα σχολεία και της στρατολόγησης περισσοτέρων στρατιωτών!!! Η τοποθέτησή τους έφερε ξανά τις μνήμες του Β’ Παγκοσμίου και μύρισε Τρίτο!!!

Συγκεκριμένα, ο André Wüstner, μιλώντας στην γερμανική Süddeutsche Zeitung (SZ),  έκανε λόγο για επικίνδυνη κατάσταση για την Γερμανία:

“Για να το πω ωμά: Είμαστε στην πιο επικίνδυνη φάση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. […] Η αδυναμία της Ευρώπης, η υπερφόρτωση της Bundeswehr και οι ανισορροπίες στις ΗΠΑ μπορούν να παρακινήσουν τους αντιπάλους να επιτεθούν αύριο.”

Συνεχίζει λέγοντας:

«Ο Πούτιν θα μπορούσε, για παράδειγμα, να επιτεθεί σε χώρες στα σύνορα της συμμαχίας με ομάδες μισθοφόρων χωρίς εθνικά διακριτικά! Όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ο πρόεδρος Πούτιν διατηρεί την εξουσία, ότι συνεχίζει να ενισχύει την πολεμική του οικονομία με την υποστήριξη άλλων απολυταρχιών και ότι δεν θα σταματήσει σε τίποτα

Ο τρόπος ζωής μας δέχεται επίθεση αυτή την στιγμή, ακόμα κι αν πολλοί άνθρωποι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα ή δεν θέλουν να το προσέξουν».

Σε σχέση με την διαφήμιση του Στρατού στα σχολεία, απάντησε:

«Τι είναι λάθος να υπηρετούμε τη χώρα μας και να υπερασπιστούμε την ειρήνη μας, την ελευθερία μας;»

Τέλος είπε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να κάνει πιο ελκυστική την θητεία στην Bundeswehr και άνοιξε ξανά την συζήτηση για την υποχρεωτική θητεία!

Η Γερμανία είχε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 υποχρεωτική στρατιωτική ή κοινωνική θητεία για τους άνδρες. Πριν την κατάργησή της, η θητεία είχε διάρκεια έξι μηνών. Η υποχρεωτική θητεία καθιερώθηκε στη Γερμανία το 1956, με τους άνδρες άνω των 18 ετών να υποχρεούνται να υπηρετήσουν στον στρατό για διάστημα ενός έτους, έχοντας ωστόσο το δικαίωμα να ζητήσουν να εξαιρεθούν επικαλούμενοι ηθικές αντιρρήσεις.

Η κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας αποσκοπούσε στην εξοικονόμηση χρημάτων και θεωρούνταν πως συνάδει με τον παραδοσιακό γερμανικό πασιφισμό και την επιφυλακτικότητα του Βερολίνου απέναντι στις αμυντικές δαπάνες, λόγω των μεταπολεμικών ενοχών.

Πλέον δεν αποκλείεται όχι απλά να επανέλθει αλλά να θυμίσει ακόμα παλαιότερες εποχές, στις οποίες δεν υπήρχε καν η εναλλακτική της κοινωνικής προσφοράς! Με την μόνη διαφορά πως πλέον θα μπορούν να επιστρατευτούν και οι αλλοδαποί και να ριχτούν στο πεδίο της μάχης σε περίπτωση επέκτασης του πολέμου που έχει ξεκινήσει στην Ουκρανία!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA


[ad_2]

Source link

Related posts

Ισραήλ: Ενέκρινε να γίνονται “προσωρινά” παραδόσεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Ημερίδα ΣΕΚΠΥ: «Οι Συμβάσεις στον Αμυντικό Τομέα και οι Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»

Ναύαρχος Βασ. Μαρτζούκος-Συναγερμός: Επικίνδυνη η τουρκική αμυντική βιομηχανία

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο