AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Οι μεγαλύτερες μεταγραφικές απογοητεύσεις του Ολυμπιακού

[ad_1]

Όπως πολύ πετυχημένα έχουν καταδείξει διάφορα memes στον θαυμαστό ιντερνετικό κόσμο, δεν είναι λίγες οι φορές που άλλο παραγγέλνεις κι άλλο σου έρχεται. Αν δεν μας πιστεύεις καλό θα ήταν να ρωτήσεις τους φιλάθλους των ελληνικών ομάδων που πανηγυρίζουν στις καλοκαιρινές ή χειμερινές μεταγραφές με τα νέα αστέρια που θα έρθουν στην ομάδα τους και λίγους μήνες μετά, καταριούνται τη μαύρη ώρα και στιγμή που οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές φόρεσαν τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας. Εμείς κάναμε μια μίνι ανασκόπηση στις αποτυχημένες μεταγραφές του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού με την ελπίδα άλλο τέτοιο κακό να μην βρει τον Θρύλο μας.

Μαρσέλο

Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου πρώην σούπερ σταρ της Ρεάλ και της εθνικής ομάδας της χώρας του, οι ερυθρόλευκοι οπαδοί ορκίστηκαν αιώνια πίστη στην αφάνα του. 5,5 μήνες μετά ο Μαρσέλο αποχώρησε παίζοντας μόλις 332 λεπτά σε όλες τις διοργανώσεις. 10 ματς έγραψε το κοντέρ και τρία γκολ, από τα οποία το ένα με τον ατρόμητο είχε κάτι από τον Μαρσέλο που χαζεύαμε στην τηλεόραση. Φήμες που λένε ότι 50.000 περούκες σε μαγαζιά του Πειραιά έχουν μείνει ακόμη απούλητες, ελέγχονται ως ανακριβείς.

Φέλιξ Μπόρχα

Τη σεζόν 2006-2007 ο Φέλιξ Μπόρχα υπέγραψε στον Ολυμπιακό χαρίζοντας μας μερικά από τα πιο επικά πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων που έχουμε δει ποτέ. Πότε σαν κόμπρα και πότε σαν μαύρος πάνθηρας σκορπούσε τρόμο στις προπονήσεις αλλά στα επίσημα παιχνίδια η φάση ήταν γεμάτη μπινελίκια από την εξέδρα για την αστοχία του. 23 αγώνες και 5 μόλις γκολ μετά ο επιθετικός αποχαιρέτησε το Λιμάνι.

Φελίπε Σαντάνα

Ο ογκόλιθος της Σάλκε και της Μπορούσια Ντόρτμουντ έπιασε λιμάνι γράφανε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της χώρας στέλνοντας στον 7ο ουρανό όλα τα ερυθρόλευκα αδέρφια εκεί έξω. Έλα όμως που ο ογκόλιθος τα βρήκε σκούρα στην Ελλάδα κι έγραψε μόλις 5 συμμετοχές και αμέτρητες κατάρες από τους φανατικούς Ολυμπιακούς για την αναποτελεσματικότητά του.

Μάρκο Νε

Ο επόμενος Γιάγια Τουρέ λεγόταν Μάρκο Νε κι όταν ήρθε στον Ολυμπιακό το 2006 όλοι έτριβαν τα χέρια τους, αφού ήταν βέβαιο ότι θα αποδεικνυόταν λίρα εκατό. Τελικά η λίρα βγήκε κάλπικη αφού σε 2 σεζόν ο Μάρκο είχε μόλις 14 συμμετοχές συνολικά και πολλά μέτρια παιχνίδια που δεν επιβεβαίωσαν τις υψηλές μεταγραφικές προσδοκίες.

Ροντρίγκο Αρτσούμπι

Συμπαίκτης του Μέσι στην Εθνική Νέων της Αργεντινής ο Ροντρίγκο Αρτσούμπι ήρθε με περγαμηνές νέου Μαραντόνα στην Ελλάδα το 2006 κι έφυγε με τις ευχές όλων των φιλάθλων του Ολυμπιακού για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αργεντινή χωρίς μεγάλη επιτυχία. Το μαγικό αριστερό του και οι τιτανομέγιστες ντρίπλες του, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο χορτάρι των ελληνικών γηπέδων.  Αποχώρησε στο τέλος της σεζόν 2006-2007 με 4 μόλις συμμετοχές.

Φέλιξ Αμποάγκουε

Το μαύρο διαμάντι δεν έλαμψε όσο περίμεναν οι φίλοι του Θρύλου. Στο ελληνικό πρωτάθλημα λοιπόν πρόλαβε και έπαιξε τη σεζόν 1998-99 μόνο σε 11 παιχνίδια. Στα 10 ματς εξ αυτών μπήκε ως αλλαγή και μόλις σε ένα αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90λεπτο. Σκόραρε ένα μόλις γκολ στο πρωτάθλημα κι ένα ακόμη στο κύπελλο, αποτελώντας μια ανορθογραφία σε μια χρονιά που ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το νταμπλ στην Ελλάδα.

Όλα Σολμπάκεν

Ο Νορβηγός Χάαλαντ ήρθε το 2023 στον Ολυμπιακό από τη Ρόμα με σκοπό να γίνει το βαρύ πυροβολικό της ερυθρόλευκης επίθεσης, όμως 6 μήνες αργότερα αποχώρησε χωρίς να έχει σκοράρει ούτε στο δίτερμα. Δύσκολο να τον θυμηθεί κάποιος τα επόμενα χρόνια, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει περί τους 50 παίκτες στη διάρκεια της σεζόν.


[ad_2]

Source link

Related posts

Ιπποφαές: η υπερτροφή του μέλλοντος

Ποιος κινδυνεύει περισσότερο να πεθάνει κάνοντας “κρεβάτι”; Ο άνδρας ή η γυναίκα;

Το νέο χρυσάφι της ελληνικής γης

Αφήστε ένα σχόλιο