AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Οι τιμές του ελαιολάδου στην προέλευση συνεχίζουν να μειώνονται

[ad_1]

Η μεγαλύτερη προσφορά ελαιολάδου, νέου και παλαιού, συμπίπτει με μια πολύ ελεγχόμενη ζήτηση, γεγονός που προκαλεί μια εξαρτημένη πτώση των τιμών στην πηγή. Κανονικά, όταν υπάρχει πολύ ελαιόλαδο στην αγορά, οι προθεσμίες πληρωμής και οι παραδόσεις ελαιολάδου μπορούν να αναβληθούν για δύο ή τρεις μήνες, αλλά τώρα οι προσφορές αυτή τη στιγμή γίνονται με αναπροσαρμογή των τιμών προς τα κάτω, αλλά με άμεση απόσυρση. Δεν υπάρχουν επιλογές αγοράς σε τρέχουσες τιμές για μελλοντικές αποσύρσεις.

Ένα από τα τρέχοντα προβλήματα της βιομηχανίας εμφιάλωσης, είναι ότι δεν υπάρχει ρευστότητα για την αγορά ποσοτήτων που υπερβαίνουν τις άμεσες ανάγκες, και οι αγοραστές συνεχίζουν την καθημερινή τους δραστηριότητα χωρίς να επιθυμούν να αποθηκεύσουν ελαιόλαδο.

Τόσο η βιομηχανία εμφιάλωσης όσο και οι μεγάλοι διανομείς επιβραδύνουν τις αγορές τους, προσπαθώντας να προσαρμόσουν τα επίπεδα των αποθεμάτων τους στη χαμηλότερη ζήτηση εμφιαλωμένου ελαιολάδου στην εγχώρια και την ξένη αγορά.

Σε αυτό το σημείο της τρέχουσας ελαιοκομικής περιόδου, είναι σημαντικό να σταματήσουμε και να αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο τομέας θα διαχειριστεί τις προκύπτουσες χαμηλότερες τιμές που μπορεί να διατηρηθούν για μερικούς μήνες, και κυρίως να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης με βάση τη λιγοστή διαθεσιμότητα για ένα ακόμη έτος.

Το σημαντικότερο θα ήταν να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε την τιμή σε ένα λογικό και στρατηγικό επίπεδο, τόσο για τον ίδιο τον κλάδο όσο και για τον καταναλωτή.

Πηγή: olimerca.com

[ad_2]

Source link

Related posts

Σπάνε ρεκόρ φέτος οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον πλανήτη δείχνει μελέτη COP 28

Αραιές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών σε όλη τη χώρα

Σε τέσσερα… χρώματα τα τιμολόγια ρεύματος από τον Ιανουάριο

Αφήστε ένα σχόλιο