AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Ολυμπιακός: Τα πρωτοφανή… μηδενικά των ψηλών του στο ντέρμπι!

[ad_1]

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τη δύναμή του στους ψηλούς απέναντι στον Παναθηναϊκό και το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat καταγράφει τα δύο νούμερα που είναι… πρωτοφανή για τους Μιλουτίνοφ και Φαλ!

Το όνομα του Ντίνου Μήτογλου μπήκε φαρδιά-πλατιά στην ούγια του τρίτου ντέρμπι της σεζόν μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Ο διεθνής φόργουορντ αποτέλεσε τον άνθρωπο κλειδί για πράγματα που φαίνονται, όπως το εκκωφαντικό του double-double αλλά και άλλα που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Η κυριαρχία του Ολυμπιακού απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του, βασίστηκε εν πολλοίς στην κυριαρχία του μέσα στη ρακέτα. Όχι μόνο στα δύο πρώτα παιχνίδια των δύο στη σεζόν, αλλά και την περασμένη τριετία.

Ο Φαλ συνήθως επικρατούσε στις προσωπικές «μάχες» του Παπαγιάννη και με τον Γάλλο για πρώτη φορά έτοιμο, μιας και στο Super Cup προερχόταν από τραυματισμό ενώ στο ΟΑΚΑ δεν αγωνίστηκε, θα περίμενε κανείς οι «ερυθρόλευκοι» να σημαδέψουν εκεί.

Κάτι τέτοιο δε συνέβη. Για την ακρίβεια όχι απλώς δε συνέβη αλλά οι Πειραιώτες δεν πήραν απολύτως τίποτα στη ρακέτα από το ποστάρισμά τους.

Υπογραμμίζαμε πριν την αναμέτρηση του ΣΕΦ πως ο Μιλουτίνοφ θα μπορούσε να γίνει παράγοντας, έχοντας ποστάρει 20 φορές στην EuroLeague, μέσα σε διάστημα τριών παιχνιδιών. Απέναντι στον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός πήρε μηδέν πόντους από τα ποσταρίσματά του. Όχι του Μιλουτίνοφ, αλλά τα ποσταρίσματα όλων των παικτών του. Αν προσθέσει κανείς και τους μηδέν πόντους των ψηλών του στο pick n’ roll, τα κομμάτια του παζλ έρχονται και κουμπώνουν.

Το σκοράρισμα του Μιλουτίνοφ

  • Επιθετικό ριμπάουντ: 3 κατοχές / 2 πόντοι
  • Κοψίματα: 1 κατοχή / 2 πόντοι
  • Τρανζίσιον: 1 κατοχή / 1 πόντος

Το σκοράρισμα του Φαλ

  • Κοψίματα: 1 κατοχή / 2 πόντοι

Ο Ολυμπιακός πήρε «μηδέν» στους ψηλούς

Και αν το μηδέν φαίνεται εξωπραγματικό για το μέγεθος του Ολυμπιακού, το ακόμα πιο σημαντικό νούμερο είναι οι προσπάθειες που πήρε στη ρακέτα σε τέτοιες καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός πόσταρε τρεις φορές στην αναμέτρηση, μία με τον Παπανικολάου, μία με τον Μιλουτίνοφ και μία με τον Φαλ!

Κανείς δεν μπόρεσε να σκοράρει. Και για μία ομάδα που στη EuroLeague έχει το ποστ ως τρίτη εκτελεστική επιλογή με 8.8 προσπάθειες ανά αγώνα, αυτό είναι πρόβλημα. Στα δύο πρώτα ντέρμπι της χρονιάς, ο Ολυμπιακός είχε τον Φαλ ανέτοιμο τη μία και απόντα την άλλη.

Παρόλα αυτά πρόλαβε να ποστάρει 18 φορές, κερδίζοντας 13 πόντους απέναντι στην άμυνα των «πρασίνων». Τι έλειπε; Ο Ντίνος Μήτογλου. Ο ψηλός του Παναθηναϊκού προσέθεσε μέγεθος, σκληράδα και οντότητα μέσα στη ρακέτα, παίζοντας ως «4» δίπλα στον Λεσόρ, ως «5» ορισμένες των περιπτώσεων και ελευθερώνοντας δίπλα του τον Χουάντσο στο «3».

Πέραν αυτού βέβαια, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πιο γεμάτη του εμφάνιση αμυντικά. Στο μέγεθος που έδωσε ο Μήτογλου ήρθε να προστεθεί η πίεση που ασκήθηκε στην μπάλα. Συνδυαζόμενη με την κακή βραδιά του Γουόκαπ των έξι λαθών αλλά και συνολικά των εκτελέσεων του Ολυμπιακού, οι «πράσινοι» απέκτησαν το δικαίωμα να στήσουν… ναρκοπέδιο στη ρακέτα τους, οδηγώντας τον αντίπαλό τους στο πενιχρό 43% (15/35) κοντά στο καλάθι.

shot chart
Το shot chart του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό

Στην ουσία μόλις βρέθηκε ο Χουάντσο πάνω στον Γουίλιαμς Γκος, τα πάντα τελείωσαν για τον Ολυμπιακό, αφού ο μοναδικός τρόπος που έβρισκε σταθερά σκορ στο δεύτερο μέρος, ήταν η επιθετικότητα του Αμερικανού απέναντι στους αντίπαλους γκαρντ.

Εκεί βρέθηκε μπροστά του ο Ισπανός φόργουορντ και τα πάντα έσβησαν, σε μία επίθεση που δε βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τους ψηλούς της και κόλλησε, δύο εβδομάδες μετά το Μιλάνο…

Το σκοράρισμα του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό

  • Catch n’ shoot: 12 κατοχές / 9 πόντοι
  • Drive: 12 κατοχές / 7 πόντοι
  • Transition: 10 κατοχές / 8 πόντοι
  • Pick n’ roll (χειριστής): 9 κατοχές / 7 πόντοι
  • Κοψίματα: 6 κατοχές / 6 πόντοι
  • Iso: 6 κατοχές / 5 πόντοι
  • Επιθετικά ριμπάουντ: 6 κατοχές / 4 πόντοι
  • Hand off: 4 κατοχές / 2 πόντοι
  • Πίσω από σκριν: 4 κατοχές / 2 πόντοι

[ad_2]

Source link

Related posts

Άρης: Με Σλαφτσάκη και χωρίς Μπλούμπεργκς στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Γιάννης Φουντούλης στο Gazzetta: «Πάμε στο ευρωπαϊκό για το πρώτο μετάλλιο, αν είναι το χρυσό θα είναι το ιδανικό»

Βρετανία: Πέθανε το οκτώ μηνών βρέφος που έπασχε από ανίατη νόσο και είχε αποσυνδεθεί από τη μηχανική υποστήριξη

Αφήστε ένα σχόλιο