AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Ο Άγιος Βαλεντίνος «ανέστησε» τα ανθοπωλεία του Αγρινίου 

[ad_1]

Ο Άγιος Βαλεντίνος «ανέστησε» τα ανθοπωλεία του Αγρινίου 


Ο Άγιος Βαλεντίνος «ανέστησε» τα ανθοπωλεία του Αγρινίου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”, σύμφωνα με την οποία «ανέκαμψε» η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου μετά την εποχή του covid

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Αν και το οικονομικό περιβάλλον είναι αρκετά «στενό» για όλο τον κόσμο, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια ημέρα που η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών προσπαθεί να «σπάσει» τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να δείξει εμπράκτως την αγάπη του στο ταίρι του.

Ο καλύτερος ίσως τρόπος έκφρασης της αγάπης αυτής είναι μέσα από τα λουλούδια και γι’ αυτό πλέον τα ανθοπωλεία του Αγρινίου έχουν προσαρμοστεί στην εποχή και προσφέρουν ποικιλία επιλογών σε ικανοποιητικές τιμές.

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά την εποχή του covid ο κόσμος που δείχνει την αγάπη του προσφέροντας λουλούδια είναι περισσότερος, αν και ο τζίρος των ανθοπωλείων δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίστοιχος. Οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν κάτι που να συνδυάζει ομορφιά και καλή τιμή, ενώ τα μεγάλα, εντυπωσιακά και ακριβά δώρα αποτελούν πλέον παρελθόν.

Στο Αγρίνιο όλο και περισσότερος κόσμος ακόμη και την ονομαστική εορτή να μην γιορτάσει, που συχνά συμβαίνει πλέον, την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θα την γιορτάσει και θα δείξει την αγάπη του στον άνθρωπό του με μια σύνθεση ή με μια γλάστρα, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία επιλέγουν τριαντάφυλλα.

Ο Χρήστος Πιστιόλης τόνισε: «για μερικά χρόνια η γιορτή είχε παρουσιάσει κάμψη, αλλά τα τελευταία χρόνια αρχίζει και ανακάμπτει και πάλι. Από τον covid και έπειτα κάθε χρόνο η γιορτή παρουσιάζει άνοδο. Ο ερωτευμένος είναι ερωτευμένος και ίσως την εποχή εκείνη το συνειδητοποίησε περισσότερο, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να θέλει να τιμά την ημέρα αυτή τον άνθρωπό του. Στο παρελθόν η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ήταν πολύ καλή ημέρα για τα ανθοπωλεία, αν και ο κόσμος τα ίδια ψώνιζε τότε, τα ίδια παίρνουν και τώρα. Αυτή την ημέρα ανέκαθεν έρχονται άτομα κάθε ηλικίας και κυρίως άτομα μέσης ηλικίας, η διαφορά όμως είναι ότι άλλοι ψωνίζουν υποχρεωτικά και άλλοι επειδή το αισθάνονται, αισθάνονται τον έρωτα. Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δημιουργεί θέσεις εργασίας παγκοσμίως, όπως επίσης παγκοσμίως φέρνει χαμόγελο και χαρά. Σημασία έχει ο κόσμος να αγαπά και να το δείχνει και το λουλούδι είναι ο ωραιότερος τρόπος έκφρασης της αγάπης του».

Ο Γιώργος Σταθοκωστόπουλος σημείωσε: «πάντα ο Άγιος Βαλεντίνος έχει κίνηση. Ο κόσμος αγαπάει και αυτή η μέρα είναι μια μέρα, ώστε να ξεφύγει από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να δείξει τα συναισθήματά του στον άνθρωπό του. Στο παρελθόν την ημέρα της γιορτής η δουλειά ήταν πολύ πιο αυξημένη απ’ ό,τι είναι τα τελευταία χρόνια και κυρίως από τον covid και έπειτα. Τώρα είναι η εποχή που προσπαθούμε να ανακάμψουμε και ευτυχώς τα σημάδια είναι καλά. Κάθε ηλικίας άτομα έρχονται να ψωνίσουν την ημέρα αυτή λουλούδια. Δεν διαθέτει ο κόσμος τα ίδια χρήματα που διέθετε στο παρελθόν και γι’ αυτό προσαρμοζόμαστε αναλόγως, ώστε να έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί αυτό που θα του αρέσει. Η ευκολότερη λύση είναι ένα ή δύο τριαντάφυλλα. Το πιο ιδιαίτερο που μου ζήτησε πελάτης τα τελευταία χρόνια είναι μπουκέτο με 100 τριαντάφυλλα, κάτι που στο παρελθόν, άλλες δεκαετίες δεν ήταν και τόσο σπάνιο».

Η Γεωργία Μπιτσικώκου ανάφερε: «Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια γιορτή που γιορτάζεται από νέους, από γυναίκες και από άνδρες και είναι πολύ διαδεδομένη όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά παγκοσμίως. Κάθε χρόνο οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες, αν και η κρίση επηρεάζει πάρα πολύ. Ο κόσμος όμως έχει ανάγκη από το να δώσει και να πάρει αγάπη και τα λουλούδια είναι ο καλύτερος τρόπος να εκφράσει την αγάπη του. Στην εποχή του covid όλα ήταν διαφορετικά, ήταν μια άλλη εποχή που η δουλειά είχε πέσει πάρα πολύ. Ευτυχώς όμως πέρυσι και φέτος η δουλειά είναι σε προ κορονοϊού επίπεδα, γιατί ο κόσμος θέλει να γιορτάσει την ημέρα αυτή. Όμως δεν είναι τόσο πολύ βελτιωμένα τα πράγματα σε ό,τι αφορά το τζίρο των καταστημάτων μας. Λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων και των αυξήσεων που ζούμε σε όλα τα επίπεδα γενικότερα, ο τζίρος στα καταστήματά μας έχει παρουσιάσει κάμψη από τον covid και έπειτα περίπου κατά 30%. Έχουμε ετοιμάσει αρκετές φορές στο παρελθόν συνθέσεις με λουλούδια για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με σκοπό να γίνει πρόταση γάμου και συχνά τα κοσμήματα να είχαν ξεχωριστή θέση πάνω στην ανθοδέσμη. Οι περισσότεροι επιλέγουν συνθέσεις, ενώ τα τριαντάφυλλα τα επιλέγουν κυρίως τα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν δειλά – δειλά. Σημαντικό είναι όλος ο κόσμος να έχει υγεία και στην καρδιά του αγάπη και να βρίσκει συχνά την ευκαιρία να το δείχνει στον άνθρωπο που αγαπά και ο ωραιότερος τρόπος για να εκφράσει την αγάπη του αυτή είναι το λουλούδι».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Η αναβίωση του Μεσολογγίτικου Καρναβαλιού προχωρά με γοργούς ρυθμούς – Δηλώστε συμμετοχή

 


[ad_2]

Related posts

Αγρίνιο – Επιμελητήριο: Ο Πάτερ Λίβυος ομιλητής στη συνάντηση της Σχολής Γονέων (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Δήμος Αγρινίου: Εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για δάνεια φυσικών προσώπων στις πλημμυροπαθείς περιοχές

aitoloakarnanianews

Νόμος για ομόφυλα ζευγάρια: Πολίτες του Αγρινίου ζητούν να χτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο