AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Πρόεδρος Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ «παίζει με τη φωτιά» και αν επιτεθεί στο Ισραήλ, «ο Λίβανος θα πληρώσει το τίμημα»

[ad_1]

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτζογκ, περιέγραψε την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου ως «μια από τις χειρότερες φρικαλεότητες της σύγχρονης εποχής» και κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο ότι «παίζει με τη φωτιά» στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ.

Σε κοινή εμφάνισή του στα μέσα ενημέρωσης με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Χέρτζογκ είπε ότι ανησυχεί για την άνοδο του αντισημιτισμού σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, και είπε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει αποφασιστική δράση.

Περιέγραψε την κατάσταση στον πόλεμο του Ισραήλ με τη Χαμάς ως «εξαιρετικά περίπλοκη και εύθραυστη», λέγοντας ότι το Ισραήλ απαίτησε «την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτών μας που απήχθησαν».

Είπε ότι το Ισραήλ δεν έκανε διάκριση μεταξύ αυτών που κρατούνται από τη Χαμάς με ισραηλινά διαβατήρια και «οποιουδήποτε έχει άλλη υπηκοότητα».

«Είναι όλοι ένα», είπε, «και για εμάς τους θέλουμε πίσω αμέσως».

Κατηγόρησε το Ιράν ότι πυροδότησε την ένταση μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ και είπε:

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναζητούμε αντιπαράθεση στα βόρεια σύνορά μας ή με κανέναν άλλο. Επικεντρωνόμαστε στην καταστροφή των υποδομών της Χαμάς και στην επιστροφή των πολιτών μας στην πατρίδα μας. Αλλά αν η Χεζμπολάχ μας παρασύρει σε πόλεμο, θα πρέπει να είναι σαφές ότι ο Λίβανος θα πληρώσει το τίμημα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: EPA-IRANIAN ARMY)


[ad_2]

Source link

Related posts

Νέες τουρκικές παραβιάσεις του FIR Αθηνών

aitoloakarnanianews

Νετανιάχου: Στην πρώτη του αντίδραση μετά το χτύπημα του Ιράν υπόσχεται νίκη για το Ισραήλ

Ιορδανία: Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν για πέμπτη συνεχή ημέρα γύρω κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ

Αφήστε ένα σχόλιο