AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

Ρωσικό ΥΠΑΜ: Drones ελεγχόμενα με χρήση τεχνητής νοημοσύνης στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις!

[ad_1]

Όπως μεταδίδει το sputnik, τακτικές μονάδες για τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) έχουν δημιουργηθεί στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου επιθεώρησε την ομάδα στρατευμάτων του Κέντρου της Ρωσίας στη ζώνη ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης , όπου άκουσε αναφορές από τον διοικητή και τους αξιωματικούς του επιτελείου της ομάδας.

«Ο διοικητής της ομάδας, Andrey Mordvichev, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργού Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έχουν δημιουργηθεί τακτικές μονάδες για τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε σχηματισμούς και μονάδες. Είναι οπλισμένοι τόσο με αναγνωριστικά όσο και με επιθετικά drones», ανέφερε το υπουργείο.

Ανέφερε ότι ο Σόιγκου ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν drones ελεγχόμενα με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Το υπουργείο ανέφερε ότι η αποτελεσματικότητα της χρήσης συστημάτων αναγνώρισης-κρουστικού και αναγνωριστικού πυρός από ρωσικές μονάδες έχει αυξηθεί σημαντικά.

Σύμφωνα με τη δήλωση, τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου, ρωσικά επιθετικά drones στην κατεύθυνση Avdeyevka κατέστρεψαν πάνω από 700 ουκρανικούς στόχους.
«Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Φεβρουαρίου, επιθετικά drones κοντά στην Avdeyevka κατέστρεψαν περισσότερους από 700 διαφορετικούς εχθρικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων, συστημάτων πυροβολικού, εξοπλισμού ραντάρ, καθώς και ανθρώπινου δυναμικού του εχθρού», ανέφερε το υπουργείο.
Είπε ότι τα αναγνωριστικά drones Orlan-30 είχαν καλή απόδοση κατά την απελευθέρωση της Avdeyevka.
Το υπουργείο είπε ότι ο Σόιγκου έθεσε ως στόχο να ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα του Κέντρου με εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.

(photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

Τα χάδια του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Ιώ-(Βίντεο)

aitoloakarnanianews

ΕΓΚΛΗΜΑ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία: Τέλος στην παραγωγή ακόμη και των βασικών για τις ΕΔ πυρομαχικών

Ο «Μάνος» o ταξιτζής και ο «Ζάχος»

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο