AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Tips

Στη Νέα Σμύρνη και επίσημα ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

[ad_1]

Δεν πέρασαν μέρες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου και ήδη έχουμε επίσημα τον πρώτο γάμο ομόφυλου ζευγαριού στην Αττική.

Ο αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης Κώστας Αναγνωστόπουλος που τέλεσε τον γάμο μίλησε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως η διαδικασία ήταν ίδια με αυτή του γάμου ετερόφυλου ζευγαριού.

«Δεν αλλάζει κάτι στα χαρτιά. Η μόνη προσαρμογή που έγινε ήταν στη φόρμα από το υπουργείο», ανέφερε, διευκρινίζοντας πως το ζευγάρι είναι σύντροφοι 20 χρόνια και έχουν και τρία παιδιά.

Σημείωσε επίσης πως «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στα νομικά δικαιώματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη που τελείται στο Δήμο μας, δηλαδή ο πολιτικός γάμος και είναι ακριβώς η ίδια διαδικασία χωρίς καμία παρέκκλιση».

Για τον πολιτικό γάμο του ομόφυλου ζευγαριού ανέφερε πως «τα πράγματα κύλησαν όπως σε οποιαδήποτε άλλη τελετή. Προσήλθαν οι δύο κύριοι που θα τελούσαν τον γάμο τους, τους υποδεχθήκαμε. Μετά συνεχίστηκε η διαδικασία με την ανάγνωση του πολιτικού όρκου και στο τέλος υπήρξαν οι υπογραφές για να επισημοποιηθεί πλέον και απέναντι στο κράτος και στην πολιτεία η σύνδεση αυτών των δύο ανθρώπων».

Από τους δημότες Νέας Σμύρνης δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες αντιδράσεις στην τέλεση του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού, είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος και σημείωσε «η κοινωνία ήταν ώριμη, αλλά ιδιαίτερα η κοινωνία της Νέας Σμύρνης που έχει και μια κουλτούρα που προέρχεται από τον πολιτισμό των προσφύγων κλπ, που φέρνει όλες αυτές τις προοδευτικές ιδέες και τις ανοιχτές κοινωνίες, ιδιαίτερα εδώ δεν αντιμετωπίσαμε κάποιες αντιδράσεις».

Πηγή: Ertnews


[ad_2]

Source link

Related posts

Γιατί ο γάντζος είναι γαμψός όνομα και πράμα;

«Οι θεραπείες για τον καρκίνο με κάνουν να φαίνομαι γριά»

10 λόγοι που αγαπάμε την Αθήνα τα Χριστούγεννα

Αφήστε ένα σχόλιο