AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Την περαιτέρω στάση τους θα καθορίσουν αύριο το μεσημέρι οι αγρότες σε πανελλαδική σύσκεψη

[ad_1]

Τις προθέσεις τους για την από εδώ και στο εξής στάση τους σε ό,τι αφορά την κλιμάκωση ή όχι των κινητοποιήσεων καταγράφουν οι αγρότες στα μπλόκα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν, αύριο, Πέμπτη, στην πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει χώρα στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας, καθώς θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα και από κοινού θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη χθες το μεσημέρι στο Μαξίμου.

Απογοητευμένοι από αυτά που άκουσαν στη χθεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των αγροτών και τάσσονται υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι βρίσκουν τα μέτρα στην σωστή κατεύθυνση.

Πάντως, η επικρατέστερη πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι θα είναι η κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ κάποιοι άλλοι θα προτείνουν τον αποκλεισμό εθνικών οδών.

Στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία λόγω του καλού κλίματος που επικράτησε κατά τη χθεσινή συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι θα ξεκινήσει η αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων διότι οι παροχές της κυβέρνησης για φθηνότερη ενέργεια τα 8 συν 2 επόμενα χρόνια είναι ότι καλύτερο μπορεί να δοθεί για την ικανοποίηση του κρισιμότερου για τους αγρότες προβλήματος. Όπως σημειώνουν, κατά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, έγινε κάθε προσπάθεια ικανοποίησης των αιτημάτων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων και των δεσμεύσεων της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) και ότι δεν υπάρχει «χώρος» για άλλες παροχές προς τους αγρότες.

Related posts

Οδηγός ΚΤΕΛ έπαθε ανακοπή την ώρα που οδηγούσε- Στο χείλος του γκρεμού το λεωφορείο

aitoloakarnanianews

Kοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ιατρικού συλλόγου Αγρινίου & εκδήλωση βράβευσης

aitoloakarnanianews

Αλλάζει για τα καλά ο καιρός , αλλά όχι παντού-Αναλυτική πρόγνωση

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο