AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αστυνομικο Δελτιο

Το χρονολόγιο της εγκληματικότητας: Δολοφονίες, bullying, κατασκοπεία και μια υπόθεση… φιάσκο – Newsbomb – Ειδησεις

[ad_1]

Το 2023 ήταν μια «βαριά» χρονιά με υποθέσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις «πάγωσαν» ακόμα και τους αστυνομικούς που τις χειρίστηκαν. 

Στα αστυνομικά δελτία του 2023 κατεγράφησαν: 5 δολοφονίες γυναικών, 2 μητροκτονίες, ασέλγειες σε βάρος ανηλίκων και ενηλίκων, αιματηρές επιθέσεις με θύματα και θύτες παιδιά, κυκλώματα ανηλίκων που στοίχισαν τη ζωή σε ένα κορίτσι 16 ετών, εν ψυχρώ εκτελέσεις, κατασκοπεία και… ένα φιάσκο από την αστυνομία. Τουλάχιστον μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι σειρές.

Ήταν μια «βαριά» χρονιά με υποθέσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις «πάγωσαν» ακόμα και τους αστυνομικούς που τις χειρίστηκαν. Μια τέτοια υπόθεση ήταν η δολοφονία ενός βρέφους μόλις 11 μηνών από την ίδια του τη μητέρα στον Αλιάκμονα.

Έπνιξε το παιδί της στον Αλιάκμονα

Είχε μόλις μπει το καινούργιο έτος. Το ημερολόγιο έγραφε 2 Ιανουαρίου 2023 και στη χώρα μας σημειώθηκε το πρώτο έγκλημα. Μια μητέρα πέταξε το μόλις 11 μηνών μωρό της στον Αλιάκμονα. Η 29χρονη αρχικά ισχυρίστηκε ότι ήταν ατύχημα και πως το παιδί μπουσούλησε και έπεσε μόνο του στο νερό. Όσο όμως τα στοιχεία από την έρευνα των αστυνομικών δεν άφηναν περιθώρια για αμφισβήτηση, τόσο η μητέρα άλλαζε τον ισχυρισμό της, μέχρι που «έσπασε» και ομολόγησε την πράξη της. Αν γύριζα το χρόνο πίσω θα το έσωζα, είπε τελικά στις αρχές. Οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα.

Η ΕΥΠ αποκαλύπτει ρωσίδα κατάσκοπο των “Illegals” στην Αθήνα

17 Μαρτίου του 2023 , μια ανακοίνωση από την ΕΥΠ αποκαλύπτει ότι στη χώρα μας ρωσίδα πράκτορας είχε βρει ελεύθερο πεδίο, είχε δικτυωθεί έχοντας επαφές με υψηλά πρόσωπα από πρεσβείες, ενώ είχε συνάψει δεσμό με Έλληνα ο οποίος δεν είχε καταλάβει τίποτα. Είχε ως βιτρίνα μια επιχείρηση με πλεκτά στο Παγκράτι ενώ στα social media παρουσιαζόταν ως φωτογραφος. Στον κύκλο που είχε δημιουργήσει στην Αθήνα συστηνόταν ως «Μαρία Τσάλλα» όμως στην πραγματικότητα ήταν η Ιρίνα των «Illegals».

Δρούσε για 5 χρόνια στην Ελλάδα και χρησιμοποιούσε ένα παραποιημένο διαβατήριο από χώρα της Λατινικής Αμερικής. Στην πραγματικότητα ήταν παντρεμένη με τον Ντάνιελ – ρώσο κατάσκοπο ο οποίος είχε έδρα τη Βραζιλία. Ο Ντάνιελ για τον κύκλο της «Μαρία Τσάλλα» εδώ στην Ελλάδα ήταν ένας… τουρίστας με τον οποίο έζησε τον απόλυτο έρωτα για 3 εβδομάδες.

Η Ιρίνα ένα πρωί έφυγε από το σπίτι στο Παγκράτι. Επικοινώνησε μεσω email με τον σύντροφό της και μετά χάθηκε για πάντα. Σίγουρα η Ιρίνα δεν θα επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα. Ισως «απενεργοποιηθηκε», ίσως η Ελλάδα ήταν η τελευταία της αποστολή , ίσως αυτή τη στιγμή να περπατά αμέριμνη σε κάποια άλλη χώρα και να έχει ήδη στήσει το νέο της σχέδιο.

Ετοίμαζαν επίθεση με αέριο κατά αθώων στην καρδιά της Αθήνας

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και στις 28 Μαρτίου αποκαλύπτεται μια τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζαν αλλοδαποί στην «καρδιά» της Αθήνας. Θα χρησιμοποιούσαν όπλα, εκρηκτικά και αέριο. Στόχος τους ήταν εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων. Οι δύο τρομοκράτες ήταν Πακιστανικής καταγωγής οι οποίοι και συνελήφθησαν. Για το «χτύπημα» θα έπαιρναν 16.000 ευρώ ο καθένας.

Κακοποίηση μαθητή σε σχολείο – Τον έδεσαν με πετονιά

Το 2023 η νεανική παραβατικότητα απασχόλησε, προβλημάτισε και έθεσε σε συναγερμό τις αρχές αμέτρητες φορες. Σε ορισμένα περιστατικά τα ανήλικα θύματα κατέληξαν στο νοσοκομείο ενώ σε άλλα κινδύνεψε η ζωή τους. Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε στις 25 Μαϊου σε σχολείο των Βορείων Προαστίων. Έξι μαθητές κακοποίησαν έναν 15χρονο συμμαθητή τους. Τύλιξαν μια πετονιά γύρω από το λαιμό του παιδιού, τον χτύπησαν και τον τράβηξαν βίντεο .Οι νταήδες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Ακολούθησαν δεκάδες περιστατικά με δράστες ανήλικους που ήταν «οπλισμένοι» με μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα και σκορπούσαν τον τρόμο σε πλατείες και στέκια της νεολαίας. Αλλοι σύστησαν μικρές συμμορίες έχοντας ως ορμητήρια τα Πανεπιστήμια και προχωρούσαν σε ληστείες και διαρρήξεις ενώ άλλοι εντάχθηκαν σε κυκλώματα ναρκωτικών. Ενα τέτοιο κύκλωμα οδήγησε στο θάνατο ένα παιδί 16 ετών

Νεκρή 16χρονη μετά από κατανάλωση κοκτέιλ ναρκωτικών

Ήταν μια είδηση που «πάγωσε» τους πάντες καθώς ένα παιδί χάθηκε και την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ένα ολόκληρο κύκλωμα που «πουλούσε θανατο» με μέλη ακόμα και εφήβους. Το κορίτσι είχε καταναλώσει κανναβη, σίσα και άλλες ναρκωτικές ουσίες. Όλα αυτά μέσα σε ένα βράδυ. Η χρήση έγινε σε ένα σπίτι στον Βύρωνα. Το παιδί δεν άντεξε και έπεσε σε κώμα. Η παρέα της την εντόπισε αναίσθητη το πρωί. Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όμως δεν άντεξε. Η αστυνομία προχώρησε σε 6 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικοι. Το ημερολόγιο έγραφε 17 Νοεμβρίου.

Τα «παθολογικά αίτια» που έγιναν δολοφονία

Γυρνώντας το ημερολόγιο λίγες μέρες πίσω, στις 8 Νοεμβρίου, η φωνή ενός πατέρας πρωταγωνιστούσε στα δελτία των ειδήσεων. Ήταν ο πατέρας της Φαίης, μιας νεαρής κοπέλας η οποία το 2021 είχε βρεθεί νεκρή, τυλιγμένη με κουβέρτα μπροστά σε ένα γκαράζ στον Άγιο Παντελεήμονα. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής «μιλούσε» για παθολογικά αίτια. Μετά από 25 μήνες οι άνδρες του ανθρωποκτονιών περνούν χειροπέδες στη γυναίκα που τη φιλοξενούσε, στη μητέρα της αλλά και στην αδερφή της. Κατηγορούνται ότι την βασάνιζαν και την εξέδιδαν.

Το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ.

Μια μάνα θρηνεί το παιδί της, οι φίλοι του προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη του και η αστυνομία ακόμα ψάχνει τον δολοφόνο. Ο Μιχάλης δολοφονήθηκε την ημερα του αγώνα της ομάδας του, της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 7 Αυγούστου. Σε έναν αγώνα που γνώριζαν οι πάντες και λογικά θα έπρεπε οι αρχές να είχαν τα μάτια τους 14 αλλά όπως αποδείχθηκε εκείνη την ημέρα ήταν «τυφλοί».
Κομβόι με χούλιγκανς έκαναν περίπου 1.500 χλμ., διέσχισαν 3 χώρες, μπήκαν στην Ελλάδα μέσω Αλβανίας, διέσχισαν τη χώρα μας, έφτασαν στην Αθήνα και δεν τους σταμάτησε κανείς. Στην Αττική οδό φαίνεται να εντοπίστηκαν από την ασφάλεια όμως στη συνέχεια χάθηκαν και πάλι. Εμφανίστηκαν όταν ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια έξω από το γήπεδο με αποτέλεσμα να χαθεί η ζωή ενός ανθρώπου, του 29χρονου Μιχάλη.

Ακολούθησαν έρευνες στην περιοχή κι ένα «μπαλάκι ευθυνών» για το τι πήγε τόσο λάθος. Ο εκνευρισμός της Κατεχάκη δεν κρυβόταν και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους -μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας- όσοι εκτίμησε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ότι είχαν ευθύνη. Οπως αποκαλύφθηκε οι κροατικές αρχές είχαν ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ για την κάθοδο των χουλιγκανς.

Η ματωμένη λίστα του 2023 με θύματα γυναίκες

Το 2023 ήταν μια ακόμη θλιβερή χρονιά όσον αφορά τις δολοφονίες γυναικών. Μητέρες, σύντροφοι, σύζυγοι χάθηκαν μια για πάντα γιατί φοβήθηκαν να μιλήσουν, φοβήθηκαν να καταγγείλουν, ντράπηκαν να εκμυστηρευτούν. Αυτά είναι τα συναισθήματα που τους προκάλεσαν οι άντρες που είχαν δίπλα τους: φόβο, ανημποριά και ντροπή.

Η πρώτη έγινε τον Ιανουάριο στη Νίκαια. 50χρονος κάλεσε την αστυνομία και σε κατασταση μέθης είπε: Σκότωσα τη γυναίκα μου. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί τον είδαν δίπλα στο πτώμα της. Την είχε στραγγαλίσει.

Τον Μάιο στη Χαλκιδική ενας 36χρονος δολοφόνησε τη μάνα των δύο παιδιών του μπροστά στα μάτια του 8χρονου γιού τους. Τη σκότωσε με μια καραμπίνα.

Τον Ιούνιο στην Κω η 27χρονη Αναστάζια δολοφονήθηκε άγρια από έναν 32χρονο. Τη σκότωσε, πέταξε το σώμα της σε έναν βάλτο και σκέπασε το άψυχο κορμί της με μια σακούλα, με αλμυρίκια και κλαδιά.

Τον Ιούλιο στη Χαλκίδα ένας 88χρονος πυροβόλησε την 84χρονη σύζυγό του με μια καραμπίνα. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε πολυθρόνα του σπιτιού.

Τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη ένας «άντρας» δεν μπορούσε να χωνέψει τον χωρισμό. Ο 38χρονος αστυνομικός περίμενε να πάνε τα παιδιά του στο σχολείο, πήρε μια καραμπίνα, πήγε στο σπίτι της πρώην γυναίκας του και την σκότωσε. Στη συνέχεια αφαίρεσε και τη δική του ζωή.


[ad_2]

Source link

Related posts

Ψυχικό: Συνελήφθησαν 6 ανήλικοι για ληστεία σε βάρος ανηλίκων και φθορές σε σχολείο

Γκάζι: Πλαστές σφραγίδες της ΕΛ.ΑΣ., άδειες και όπλα μέσα στο παράνομο εργαστήριο νοθευμένων ποτών – Newsbomb – Ειδησεις

Συγγνώμη ζητά τώρα ο Ρομά που απειλούσε να σκοτώσει αστυνομικούς και Έλληνες

Αφήστε ένα σχόλιο