AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Το «Aegean Lake Effect» μπορεί να φέρει χιόνια στο κέντρο της Αθήνας: Η πρόγνωση του Μαρουσάκη (vid)

[ad_1]

Έρχεται ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, δίνοντας χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα μας, ωστόσο μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται η δεύτερη φάση.

Συγκεκριμένα, αναμένεται το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας- το «Aegean Lake Effect»- και δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόπτωση ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου προς ξημερώματα της Κυριακής (14/1), ενώ το κρύο θα είναι τσουχτερό.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Νέα επιδείνωση του καιρού από σήμερα το απόγευμα και από τα δυτικά με τα χιόνια αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο να κατεβαίνουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΔΥΣΚΟΛΟΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΙ:

1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.

2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω )

3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλεψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δυσκολοπροβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

Υπενθυμίζουμε ότι με νόμο του κράτους είναι υποχρεωτική η παρουσία αντιολισθητικών μέσων στα οχήματά μας καθώς και να γνωρίζουμε να τα χρησιμοποιούμε όπου κριθεί αναγκαίο».

[ad_2]

Source link

Related posts

Σάκκαρη – Σεγκουέλ 2-0: Στο ρελαντί έκανε την… μισή δουλειά για την Ελλάδα η Μαρία

Αντετοκούνμπο: «Εύχομαι όλοι να μπορέσουν να περάσουν χρόνο με τους αγαπημένους τους τις γιορτές»

ΠΑΣ Γιάννινα: Εκτίουν με ΠΑΟΚ οι Τσαούσης και Τζίμας

Αφήστε ένα σχόλιο