AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Χρωστούμενα 23 εκατ.ζημιών έτους 2022 καταβάλλει εντός της εβδομάδας ο ΕΛΓΑ


Η πληρωμή θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο αποζημιώσεις του έτους 2022, όπως για περιπτώσεις ενστάσεων ή οφειλές λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του υφυπουργού Διονύση Σταμενίτη. Ο ίδιος αναφέρει πως η ίδια πληρωμή θα περιλαμβάνει και πληρωμές για κάθε είδους εκκρεμότητες του Οργανισμού προς τους παραγωγούς από το 2015.

Η τελευταία πληρωμή είχε γίνει στις αρχές Ιουνίου, με τις πληροφορίες να θέλουν τον οργανισμό γεωργικών αποζημιώσεων να έχει καθυστερήσει την επερχόμενη πληρωμή λόγω ταμειακού ελλείμματος. Στο μεταξύ προέκυψε και το θέμα της Θεσσαλίας.

Σε σχετικό ρεπορτάζ της Agrenda αναφέρεται πως άλλα τόσα, αν όχι περισσότερα, απαιτούνται και για τις αποζημιώσεις της φετινής (2023) χρονιάς, προφανώς, χωρίς σε αυτό το ποσό να περιλαμβάνονται οι ζημιές από την πρωτόγνωρη καταστροφή στον θεσσαλικό κάμπο. 

Καλά ενημερωμένες πηγές, που παρακολουθούν από κοντά τις διεργασίες, εκτιμούν πως δύσκολα θα ξεκινήσει ο ΕΛΓΑ να αποζημιώνει ζημιές του 2023 πέραν της Θεσσαλίας και δεν αποκλείεται να μπει το νέο έτος πριν ξεκινήσει τις καταβολές.

 

Η ανάρτηση Σταμενίτη αναφέρει:

Πληρωμή ΕΛΓΑ.

Σε πληρωμή προχωράει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο ΕΛΓΑ, τακτοποιώντας όλες τις εκκρεμότητες των παρελθόντων ετών.

Ειδικότερα, η πληρωμή θα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο αποζημιώσεις του έτους 2022, όπως για περιπτώσεις ενστάσεων ή οφειλές λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα, περιλαμβάνει και πληρωμές για κάθε είδους εκκρεμότητες του Οργανισμού προς τους παραγωγούς από το 2015.

Το ύψος της πληρωμής ανέρχεται σε περίπου 23 εκ. ευρώ συνολικά για όλη τη χώρα.  

 

Source link

Related posts

ΥπΑΑΤ: Σύσκεψη Αυγενάκη με τις γενικές διευθύνσεις του υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς

ΕΚΤΑΚΤΟ!! ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ – ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΕΩΣ 17/11! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΦΚΑ!!

Παρακολουθήστε ζωντανά την ημερίδα και απονομή των βραβείων Αγρότης της Χρονιάς

Αφήστε ένα σχόλιο