AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

B-21 stealth βομβαρδιστικό: Εντυπωσίασε στην πρώτη του πτήση, vid

[ad_1]

Το βομβαρδιστικό stealth B-21 Raider εθεάθη στους αιθέρες κατά την πρώτη δοκιμαστική πτήση την Παρασκευή, σχεδόν ένα χρόνο από τότε που παρουσιάστηκε στο κοινό.

Η πρώτη παρουσίαση είχε γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2022.

«Το B-21 Raider βρίσκεται σε πτητική δοκιμή. Οι πτητικές δοκιμές είναι ένα κρίσιμο βήμα στη δοκιμαστική εκστρατεία που διαχειρίζεται το Κέντρο Δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας για την παροχή μεγάλης εμβέλειας, διεισδυτικών δυνατοτήτων για την αποτροπή επιθετικότητας και στρατηγικών επιθέσεων κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αυτή τη στιγμή, παράγονται έξι ακόμη δοκιμαστικά αεροσκάφη και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα λάβει τουλάχιστον 100 από αυτά τα αεροσκάφη, τα οποία θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά στρατηγικών βομβαρδιστικών stealth μετά την αντικατάσταση των B-1 και B-2 με νέα διεισδυτικά πλήγμα συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κάθε B-21 Raider θα κοστίσει περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια για προμήθεια, 150 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το 2010 όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα.

Freepik photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Η Γερμανία αναπτύσσει στρατιώτες σε Κύπρο και Μ. Ανατολή λόγω Γάζας

Συνεκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ

Χαμός στην Τουρκία: Διαδηλωτές περικύκλωσαν την βάση του ΝΑΤΟ στην Μαλάτεια, vid

Αφήστε ένα σχόλιο