
Στη δεύτερη θέση βρίσκει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου η έρευνα της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί πολύ μεγάλο προβάδισμα για την πρωθυπουργία και η ΝΔ καταγράφεται στα επίπεδα των ευρωεκλογών στην εκτίμηση ψήφου. Ο εναγκαλισμός Ανδρουλάκη με τη Ζωή έρριξε το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση. Νέα πτώση για τον σταθερά έκτο ΣΥΡΙΖΑ.Δύο μόνο κόμματα – Πλεύση Ελευθερίας , Ελληνική Λύση – ενισχύονται αυτό το δίμηνο με αθροιστική άνοδο 13%, ως προφανες αποτέλεσμα της ρητορικής τους για την υπόθεση των Τεμπών.
H έρευνα αυτή ολοκληρώθηκε στις 18 Μαρτίου, δύο μήνες μετά την τελευταία δημοσιευθείσα έρευνα της εταιρείας και διερευνά το πολιτικό αποτύπωμα του τελευταίου εκρηκτικού δίμηνου, στο οποίο κυριάρχησαν τα συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών.
Στην εκτίμηση ψήφου η Ν.Δ εμφανίζει σημαντικές φθορές της τάξης του 2.7% ( 30.8% τον Ιανουάριο) , αλλά εμφανίζεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 28.1% και με διαφορά 12.2% από το δεύτερο κόμμα που είναι πια η Πλεύση Ελευθερίας με 15.9% , αυξάνοντας κατά 10% το ποσοστό της δείχνοντας ότι αναγάγεται σε βασικό φορέα έκφρασης της οργής και της διαμαρτυρίας σημαντικών τμημάτων της κοινωνίας.
Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός προηγείται ο Κ. Μητσοτάκης με 25.2% και ακολουθούν: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου που περνάει δεύτερη με 10.9%, ο Ν. Ανδρουλάκης με 6.3%, ο Κ. Βελόπουλος με 5.8% και ακολουθούν οι άλλοι με επιδόσεις κάτω από 3%( π.χ Δ. Κουτσουμπας 2.9%, Σ. Κασσελάκης 2.5%, Σ. Φάμελλος 2.3%). Ο «Κανένας» αυξάνεται και συγκεντρώνει το 33.8%.
Τα προβλήματα που απασχολούν κυρίαρχα τους πολίτες είναι η ακρίβεια με 50.7% και η Οικονομία με 29.9% , με την τριάδα να συμπληρώνει η απονομή Δικαιοσύνης / Κράτος Δικαίου που εμφανίζεται για πρώτη φορά και προφανώς λόγω των Τεμπών στο 28.7%.
Τους πολίτες τους απασχολούν και τους ανησυχούν οι διεθνείς εξελίξεις με τις πρωτοβουλίες Τραμπ από την ανάληψη των καθηκόντων του
• Το 60.8% των πολιτών αντιμετωπίζουν αρνητικά τις διεθνείς και οικονομικές πρωτοβουλίες του Ντ. Τραμπ , με το 30.1% να έχουν θετική
• Το 76.9% ανησυχεί με το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα μπροστά σε προβλήματα και κρίσεις με το 22.6% να δηλώνουν ότι ανησυχούν λίγο και καθόλου.
Ακριβώς αυτό το κλίμα κάνει το 77.8% να θεωρεί πολύ και αρκετά σημαντική την διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στην χώρα.
Θέλουν γρήγορα τη δίκη για τα Τέμπη
Το 25.4% πιστεύει ότι ο ανασχηματισμός που έγινε σηματοδοτεί μια επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου, με το 72.5% να έχει αντίθετη άποψη, ενώ το 34.3% – αρκετά παραπάνω από το ποσοστό που αναφέρθηκε συνολικά για τον ανασχηματισμό – θεωρεί ότι η ενίσχυση του βάρους της Κυβέρνησης στον τομέα Μεταφορών , με τοποθέτηση αναπληρωτή Υπουργού, δείχνει την αποφασιστικότητα να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για την ασφάλεια και την ποιότητα των Μεταφορών.
Δείτε την έρευνα: