21.1 C
Μεσολόγγι
2 Αυγούστου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ποιμαντική περιοδεία Μητροπολίτη Δημητριάδος στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο


Tο τριήμερο 11-13 Ιουλίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα πραγματοποιήσει ποιμαντική περιοδεία σε τέσσερις γραφικούς σταθμούς του Ανατολικού και Νοτίου Πηλίου.

Στο Χορευτό

Την Παρασκευή 11/7, στις 6:00 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα τελέσει τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χορευτού, ενώ στη συνέχεια θα προεξάρχει του Αρχιερατικού Εσπερινού.
Μετά το πέρας της ακολουθίας, θα πραγματοποιηθεί Διημερίδα Εκδηλώσεων, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του Ιερού Ναού, της συντήρησης των τοιχογραφιών, του τέμπλου και των εικόνων του. Τα έργα ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, χάρη στη γενναιόδωρη χορηγία της κ. Ιωάννας Χρυσοχού-Gibault.

Στο Προμύρι

Το Σάββατο 12/7, στις 6:00 μ.μ., ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήσει κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, επί τη αναμνήσει του θαύματος αποκατάστασης της όρασης, που τέλεσε ο Άγιος Σπυρίδων.

Στην Αργαλαστή

Την Κυριακή 13/7, ο Μητροπολίτης θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Αργαλαστής.

Στον Άγιο Λαυρέντιο

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα επισκεφθεί τις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Τοπικής μας Εκκλησίας στον Άγιο Λαυρέντιο, όπου θα έχει την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα παιδιά και τους ομαδάρχες.



ΠΗΓΗ

Related posts

Το υπουργείο Οικονομικών διεκδικεί περιουσίες Ελλήνων πολιτών από ακριτικά νησιά!

admin

Μας βοηθάει πραγματικά η εκλαϊκευμένη ψυχολογία;

admin

ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ (1522-1589). Η εν Αθήναις φαεινώς διαλάμψασα ένδοξος οσιομάρτυς του Χριστού

admin

Αφήστε ένα σχόλιο