21.1 C
Μεσολόγγι
18 Ιουλίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ιεράρχης της Σερβικής Εκκλησίας καταγγέλλει πολιτικές διώξεις στο Μαυροβούνιο


 

Ο Μητροπολίτης Μπουντιμλίας και Νίκσιτς Μεθόδιος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας χαρακτήρισε πολιτική δίωξη την ανάκρισή του από την αστυνομία λόγω κριτικής προς τους κομμουνιστές .

Στη δήλωσή του, ο ιεράρχης σημείωσε ότι η αγωγή που κατέθεσε εναντίον του η επικεφαλής μιας ΜΚΟ στο Μαυροβούνιο για το κήρυγμα που έκανε επικρίνοντας τον κομμουνισμό αποτελεί μέρος μιας συστηματικής εκστρατείας από αντιεκκλησιαστικές δυνάμεις στη χώρα, οι οποίες χρησιμοποιούν τον νόμο για να δημιουργήσουν μια αρνητική δημόσια εικόνα για την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ο στόχος αυτών των επιθέσεων είναι να περιοριστεί η ελευθερία του λόγου και της θρησκείας για τον κλήρο και τους πιστούς.

«Για άλλη μια φορά, πρέπει να απολογούμαστε στην αστυνομία και στους εισαγγελείς για τα ποιμαντικά κηρύγματα που εκφωνούνται στην εκκλησία κατά τη διάρκεια των λειτουργιών. Αυτό ενθαρρύνει τη λογοκρισία στην κοινωνία, κάτι που αντίκειται στο Σύνταγμα και είναι ασυμβίβαστο με ένα δημοκρατικό σύστημα», δήλωσε ο μητροπολίτης.

Τόνισε ότι «τέτοιες ενέργειες αποσκοπούν στον περιορισμό όχι μόνο των θρησκευτικών αλλά και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών του κλήρου και των λαϊκών».

Η αγωγή κατά του ιεράρχη κατατέθηκε από την Σβετλάνα Πάγιοβιτς Μούσοβιτς, ιδρύτρια μιας γνωστής ΜΚΟ στο Μαυροβούνιο, κατηγορώντας τον για «υποκίνηση θρησκευτικής και εθνικής μισαλλοδοξίας».

Απαντώντας, ο μητροπολίτης δήλωσε ότι ουδέποτε έχει εμπλακεί σε τέτοια συμπεριφορά και, αντίθετα, θεωρεί ποιμαντικό του καθήκον να προειδοποιεί το ποίμνιό του για την αμαρτία και να ζητά ειρήνη.

Ο ιεράρχης χαρακτήρισε την κατηγορία ως μέρος μιας συνεχιζόμενης πολιτικής εκστρατείας κατά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ ανέφερε ότι ένας ιεράρχης της Σερβικής Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο είχε ανακριθεί για κριτική κατά των κομμουνιστών.

spzh.eu



ΠΗΓΗ

Related posts

29 Ἰουνίου – Ορθόδοξος Τύπος

admin

Προικοννήσου Ιωσήφ: Την αρχαία βουλή σήμερα την επικύρωσε η Αγία Παρθένος

admin

Κύκλος Σεμιναρίων: «Κανονικό Δίκαιο και Κανονική Οικονομία στη Σύγχρονη Έννομη Τάξη»

admin

Αφήστε ένα σχόλιο