12.1 C
Μεσολόγγι
10 Μαρτίου 2026
AITOLOAKARNANIANEWS
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Αρχ. Ελπιδοφόρος προς Πάπα “Είθε αυτή η συνάντηση να είναι η αυγή εκείνης της ευλογημένης και φωτεινής ημέρας”


Η συνάντηση του Ποντίφικα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής την Πέμπτη στο Βατικανό χαρακτηρίστηκε ιστορικής σημασίας. Ο Πάπας Λέων ΙΔ’ συνομίλησε με τον Ελπιδοφόρο στο πλαίσιο της κοινής προσκυνηματικής αποστολής.

Η επίσκεψη έχει ισχυρό συμβολισμό για τον διάλογο μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών και αποσκοπεί στην ενίσχυση της πνευματικής ενότητας των Εκκλησιών.

O κ. Ελπιδοφόρος έγραψε στο Facebook:

«Σήμερα, σταθήκαμε ενώπιον της Αυτού Αγιότητας του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ως προσκυνητές, ταξιδεύοντας μαζί όχι μόνο μέσα από τους ιερούς τόπους της Ρώμης, της Κωνσταντινούπολης και της Νίκαιας, αλλά και κατά μήκος της πνευματικής πορείας της θεραπείας και της συμφιλίωσης.

Ως ένδειξη της κοινής μας λαχτάρας και δέσμευσης για την αποκατάσταση της πλήρους κοινωνίας, επιτρέψτε μου να επαναλάβω τα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα κατά τη διάρκεια της ιστορικής του συνάντησης το 1964 με τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄: «Είθε αυτή η συνάντηση να είναι η αυγή εκείνης της ευλογημένης και φωτεινής ημέρας κατά την οποία οι μελλοντικές γενιές, κοινωνώντας από το ίδιο ποτήριο, θα μπορέσουν να κοινωνήσουν του Αγίου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Σωτήρα μας, και εν αγάπη, ειρήνη και ενότητα, να Τον υμνήσουν και να Τον δοξάσουν – τον ένα Κύριο και Σωτήρα του κόσμου».

newsbreak.gr

 



ΠΗΓΗ

Related posts

Τη Βασιλόπιτα στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Αιγίου ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων

admin

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών θα τελέσει την ακολουθία «Επί σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης» στη Σαμαρίνα

admin

ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ. «Ο τρόπων μέτοχος και θρόνων διάδοχος των Αποστόλων» μαρτυρικός ιεράρχης της Σμύρνης

admin

Αφήστε ένα σχόλιο