ΥΛΙΚΑ (για 4 wraps)
Για το κοτόπουλο:
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (περίπου 300 γρ.)
1 κ.γ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
Για την πικάντικη σάλτσα ντομάτας:
2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά (ή 1/2 κ.γ. μπούκοβο)
1/2 κ.γ. ξίδι ή χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
4 τορτίγιες ολικής ή απλές
1/2 φλ. μαρούλι ή iceberg
Αγγουρι τουρσί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε σε κομμάτια το κοτόπουλο και σοτάρετε σε ελαιόλαδο με τα μπαχαρικά για 7-8 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί και να ροδίσει.
Σε τηγανάκι, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέστε τις ντομάτες, την καυτερή πιπεριά, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράστε για 10-15 λεπτά. Αν θέλετε πολύ πικάντικο αποτέλεσμα, προσθέστε λίγο καγιέν.
Ζεστάνετε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
Στήσιμο του wrap: Στην κάθε τορτίγια απλώστε το μαρούλι. Στο κέντρο προσθέστε το κοτόπουλο, 1-2 κ.γ. από την πικάντικη σάλτσα ντομάτας και το τουρσί. Διπλώστε τις πλευρές προς τα μέσα και τυλίξτε σε ρολό.
Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό, με συνοδευτικό γιαούρτι ή λεμονάτο dip για δροσιά.