12 Δεκεμβρίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
Συνταγες

Μπιφτέκια με έψημα | Απλές και νόστιμες συνταγές



Υλικά

500γρ χοιρινό κιμά

200γρ κρεμμύδι, τριμμένο

20γρ ελαιόλαδο

70γρ ξύδι

60γρ έψημα (πετιμέζι)

30γρ φρυγανιά

1 αυγό

1 κουταλάκι κόλιαντρο, χοντροκοπανισμένο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κρεμμύδι σε τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 2’. Προσθέτουμε το έψημα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το μείγμα των κρεμμυδιών σε λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, τον κόλιαντρο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. 

Πλάθουμε σε μπιφτέκια και ψήνουμε στη σχάρα.

Αν θέλουμε ψήνουμε και μικρά κρεμμύδια κομμένα στα δύο, τα οποία μπορούμε να αλείψουμε με έψημα προτού τα σερβίρουμε.



ΠΗΓΗ

Related posts

Rocas Experience: Fine dining δίπλα στο κύμα

admin

Το εστιατόριο που ενέπνευσε το «Nonna’s» του Netflix

admin

Να πλένω με σαπούνι το αντικολλητικό τηγάνι;

admin

Αφήστε ένα σχόλιο