16.1 C
Μεσολόγγι
3 Οκτωβρίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Υποδοχή Τιμίου Ξύλου και ιερών λειψάνων Αγίων στη Νέα Μηχανιώνα (ΦΩΤΟ)


Το Τίμιο Ξύλο και λείψανα 16 Αγίων έφεραν ευλογία στους πιστούς

 

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα, η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου καθώς και δεκαέξι ιερών λειψάνων Αγίων της Εκκλησίας.

Του Αρχιερατικού Εσπερινού και της υποδοχής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Τους Μητροπολίτες πλαισίωσαν πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Μετά την Ακολουθία του Εσπερινού τελέστηκε η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησαν τα «μπάσματα» της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, σύμφωνα με την παράδοση της τοπικής Εκκλησίας, στα οποία συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί.

Η σημερινή ημέρα αποτέλεσε σημαντικό πνευματικό γεγονός για τη Νέα Μηχανιώνα, με τους πιστούς να βιώνουν στιγμές ευλάβειας, προσευχής και βαθιάς συγκίνησης.

 



ΠΗΓΗ

Related posts

Η αγία Κυράννα: Η ηρωική Νεομάρτυς του Χριστού

admin

Όρθρος – Θεία Λειτουργία: Κυριακή του Ασώτου (16/02/25). Ψάλλει η ΕΛΒΥΧ

admin

Η μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

admin

Αφήστε ένα σχόλιο