AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

Παρτίζαν-Φενέρμπαχτσε 85-84: Δώρο για το 500ο παιχνίδι του «Ζοτς» στην Euroleague


Στο 500ο παιχνίδι του στην Euroleague ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν θα μπορούσε να… αντέξει την ιδέα μιας ήττας και γι’ αυτό φρόντισαν οι παίκτες του καθώς η Παρτίζαν γύρισε από το -15 και επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στο Βελιγράδι με 85-84.

Προφανώς αυτό το παιχνίδι ήταν ξεχωριστό για τον πολυνίκη προπονητή στην ιστορία της διοργάνωσης καθώς έφτασε τις 338 νίκες και η αποψινή μάλλον ήταν από τις πιο αγχωτικές. Γιατί είδε την ομάδα του να μην παίζει άμυνα σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, να βρίσκεται πίσω στο σκορ με μεγάλη διαφορά αλλά παρουσίασε άλλη συμπεριφορά στην επανάληψη φθάνοντας στην ανατροπή. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ αστόχησε για τη Φενέρμπαχτσε στο τελευταίο σουτ του αγώνα αλλά ο μοιραίος για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη – αγωνίστηκε με πολλές απουσίες όπως και η Παρτίζαν δίχως τον Πάντερ – ήταν ο Μάνταρ.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εντυπωσιακό σε εικόνα και διακύμανση καθώς εκεί που η Παρτίζαν είχε τον έλεγχο του αγώνα (15-12, 5’) η Φενέρμπαχτσε απάντησε μ’ ένα 0-13 σερί με κορυφαίους τους Ντόρσεϊ, Χέιζ Ντέιβις (15-25) μέσα σε 3:30 αγωνιστικά λεπτά. Τελικώς οι γηπεδούχοι πάτησαν στο μακρινό σουτ του Σμάιλαγκιτς για να μαζέψουν τη διαφορά και να ανακόψουν τον ρυθμό της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη (23-27, 10’).

Ο Χέιζ Ντέιβις ήταν σε εξαιρετική βραδιά και μπήκε στη δεύτερη περίοδο με 2/2 τρίποντα (25-36) διατηρώντας την ψυχολογία της ομάδας του σε υψηλά επίπεδα και κυρίως, βάζοντας τέλος στην αντίδραση της Παρτίζαν. Οι άμυνες δεν βελτιώθηκαν προϊόντος του χρόνου, κάποια στιγμή βρήκε ρυθμό και ο Σκότι Ουίλμπεκιν μοιράζοντας έτοιμα καλάθια κι έστειλε τη διαφορά στο +15 (39-54, 18’).

Στο τέλος του ημιχρόνου (47-56), ο Χέιζ Ντέιβις είχε 21 πόντους με 8/8 σουτ και 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Η δε Παρτίζαν σούταρε με 54% στο μακρινό σουτ και 84.6% από κοντινή απόσταση αλλά η αμυντική λειτουργία της ήταν για κλάματα. «Ποια άμυνα;», αναρωτήθηκε εξάλλου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην ανάπαυλα.

Η Παρτίζαν χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να βρει το πρώτο της καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο αλλά η… ζημιά δεν ήταν μεγάλη (51-63) γιατί ο Μόντλεϊ δεν αξιοποίησε τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, έκανε και δύο γρήγορα φάουλ (φθάνοντας τα τέσσερα) αλλάζοντας το rotation του προπονητή του. Εκεί… γύρισε και ο διακόπτης καθώς οι γηπεδούχοι έβγαλαν άμυνες, έπαψε να δίνει το ελεύθερο μακρινό σουτ στη Φενέρμπαχτσε και ροκάνισε τη διαφορά (63-69) μέχρι το τέλος της περιόδου.

Η… επανάσταση της Παρτίζαν συνεχίστηκε (73-73, 34′) καθώς στην εξίσωση του παιχνιδιού μπήκε και ο Καμίνσκι ενώ η Φενέρμπαχτσε δεν είχε συνέπεια στην επίθεση κι έτσι οι γηπεδούχοι μετά από σχεδόν τριάντα αγωνιστικά λεπτά ανέκτησαν το προβάδισμα (79-78, 36′). Τα διαδοχικά χαμένα λέι απ ήταν δείγμα της πίεσης των παικτών των δύο ομάδων. Μπαίνοντας στα τελευταία τρία λεπτά, η μπάλα πήγε στα χέρια του Ουίλμπεκιν ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν άστοχος και ελαχίστως δημιουργικός. Δύο μεγάλα καλάθια του έμπειρου γκαρντ (79-82) έβαλαν τη Φενέρ σε θέση οδηγού, 80” πριν το τέλος καθώς η Παρτίζαν δεν είχε ούτε μια σωστή επιλογή στην επίθεση.

Κι όμως, αν και με την πλάτη στον τοίχο, οι γηπεδούχοι βρήκαν δύο εξαιρετικές συνεργασίες, σε συνδυασμό μάλιστα μ’ ένα λάθος του Μαντάρ άλλαξε εκ νέου το προβάδισμα (83-82) ο οποίος αστόχησε και στην πιο κρίσιμη επίθεση της ομάδας του. Η Παρτίζαν ξέφυγε με τρεις πόντους (85-82) αλλά η τελευταία επίθεση των11” ανήκε στους φιλοξενούμενους. Δύο βολές του Ουίλμπεκιν κράτησαν τη Φενέρ, περισσότερο όμως η κακή συνεννόηση μεταξύ Ντόζιερ με Καμίνσκι, 5” πριν το τέλος. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Ντόρσεϊ ο οποίος αστόχησε από τα οκτώ μέτρα κι έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Συνολικά στην αλλαγή νοοτροπίας της Παρτίζαν η οποία στο πρώτο ημίχρονο ήταν για κλάματα στην άμυνα αλλά στο δεύτερο… τσάκιζε κόκκαλα. Στο τέλος, ο Μαντάρ της Φενέρμπαχτσε… τα έκανε μαντάρα με ένα σοβαρό λάθος κι ένα άστοχο (ελεύθερο) σουτ και ο Ντόρσεϊ αστόχησε από τα οκτώ μέτρα στο σουτ για τη νίκη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Η Παρτίζαν δεν είχε ξεκάθαρο ηγέτη, αλλά στα τελευταία λεπτά η προσωπικότητα του Σμάιλαγκιτς έκανε τη διαφορά.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Νάναλι κράτησε την Παρτίζαν στα δύσκολα και στην τελευταία περίοδο ο Καμίνσκι έβαλε τη σφραγίδα του.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Ο Χέιζ Ντέιβις έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσφερε πάνω από 30 πόντους από δημιουργία και εκτέλεση.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Για τον ρόλο τους στην ομάδα, Αβράμοβιτς και Γιάραματς δεν είχαν και την καλύτερη βραδιά στη σεζόν ενώ για τη Φενέρ ο Σέστινα έσπασε τα καλάθια και στο τέλος του αγώνα ο Μάνταρ έκανε δύο σοβαρά λάθη

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μάλλον το 98-97 της Φενέρμπαχτσε στο σύστημα αξιολόγησης. Οι παγκίτσες της Παρτίζαν έβαλαν περισσότερους πόντους (45) από τους βασικούς.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Φενέρμπαχτσε θα επιστρέψει στο Βελιγράδι για την αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα και η Παρτίζαν θα ταξιδέψει στο Μόναχο για να αντιμετωπίσει την Μπάγερν.

Τα δεκάλεπτα: 23-27, 47-56, 63-69, 85-84

Source link

Related posts

Παναθηναϊκός: Να συνεχίσει το σερί απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα

Χιτ-Σίξερς 119-113: Πήραν τη ματσάρα με τον Χάιμε Χάκεζ

ΠΑΟΚ: Όπου υπάρχει «Ντέλιας», υπάρχουν πίστη και ελπίδα (vids) | Blog – Σταύρος Σουντουλίδης

Αφήστε ένα σχόλιο