30 Απριλίου 2026
AITOLOAKARNANIANEWS
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υπό την βοή των τρακτέρ στο Παρίσι, το «όχι» Μακρόν στη συμφωνία ΕΕ-Μercosur


Η ανακοίνωση ήρθε μία ημέρα πριν από την τελική κρίση των κρατών-μελών και βασίζεται στην ομόφωνη απόρριψη της συμφωνίας από το γαλλικό κοινοβούλιο, έπειτα από διαπραγματεύσεις που διαρκούν πάνω από 25 χρόνια.

Οι Γάλλοι αγρότες κατέβηκαν μαζικά στους δρόμους του Παρισιού, διαμαρτυρόμενοι τόσο για τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur όσο και για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Με τρακτέρ κατέκλυσαν κεντρικά σημεία της πόλης, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους.

Περίπου 20 τρακτέρ έφτασαν έως τον Πύργο του Άιφελ και την Αψίδα του Θριάμβου, ενώ άλλες ομάδες προχώρησαν σε αποκλεισμούς βασικών οδικών αξόνων. Η αστυνομία κράτησε ήπια στάση για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ η πρόεδρος της γαλλικής Βουλής, Γιαέλ Μπράουν-Πιβέ, συναντήθηκε με εκπροσώπους των αγροτικών συνδικάτων.



ΠΗΓΗ

Related posts

Αρνί από εγκεκριμένα σφαγεία με ευανάγνωστες σφραγίδες συνιστά η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ηπείρου

admin

Χάνει έδαφος στην Ιταλία η Παρμεζάνα, εξάγεται πάνω από το 50% της παραγωγής

admin

Πιστώθηκαν τελικά τα παλιά βιολογικά, μόλις 17 εκατ. ευρώ το ποσό ένας στους τέσσερις έλαβε την εξόφληση

admin

Αφήστε ένα σχόλιο