12 Ιανουαρίου 2026
AITOLOAKARNANIANEWS
Αθλητικα

Παναιτωλικός: Η κριτική της νέας τραγικής εμφάνισης κόντρα στον ΠΑΟΚ – Βαθμολογίες


Ο Παναιτωλικός πραγματοποίησε μία ακόμη τραγική εμφάνιση και γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του στα τελευταία παιχνίδια με 0-3 από τον ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο. Το agriniara.gr γράφει την κριτική και βαθμολογεί ποδοσφαιριστές και προπονητή.

Η ομάδα του Αγρινίου με εξαίρεση μία καλή αντεπίθεση στα πρώτα λεπτά και γύρισμα του Ματσάν στον Άλεξιτς που δεν κατάφερε να ακουμπήσει τη μπάλα, δεν δημιούργησε ευκαιρίες. Αντιθέτως, δέχθηκε πολλές φάσεις και το 0-3 είναι ίσως «κολακευτικό», αν αναλογιστεί κάποιος την κάκιστη εμφάνιση σε επίθεση και άμυνα, για μία ακόμη φορά.

Στη συνέντευξη τύπου μάλιστα ο προπονητής των «καναρινιών» έκανε λόγο για «5+1 μεταγραφές» που έχει ζητήσει από τη διοίκηση, ενώ ήδη έχουν γίνει οι «3+1» (σ.σ. Μπρέγκου, Σατσιάς, Γκράναθ + Κουτσερένκο), αλλά θέλει ακόμη δύο (σ.σ. αριστερό εξτρέμ και φορ). Ωστόσο, φαντάζει λίγο ουτοπικό το ενδεχόμενο βελτίωσης αυτής της τραγικής εικόνας με ένα εξτρέμ και ένα φορ, τη στιγμή που η άμυνα «θυμίζει χωριό», όπως είχε δηλώσει πριν λίγο καιρό ο ίδιος προπονητής, το κέντρο δεν υπάρχει, ενώ για επιθετικό ποδόσφαιρο, ούτε λόγος…

Οι βαθμολογίες:

Γεβγένι Κουτσερένκο – 6

Παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τρία γκολ, ήταν ίσως ο πολυτιμότερος της ομάδας του, στο ντεμπούτο του, και αυτό τα λέει όλα. Είχε κάποιες σημαντικές αποκρούσεις, ενώ δεν φέρει ευθύνη στα γκολ που δέχθηκε.

Χάρης Μαυρίας – 4,5

Προσπάθησε να βγάλει διάθεση σε ένα παιχνίδι… «Βατερλό» για την ομάδα του. Ανασταλτικά είχε πολλά προβλήματα, αλλά πάλεψε. Δημιουργικά δεν κατάφερε να φανεί, αν και πήρε πρωτοβουλίες.

Ουνάι Γκαρθία – 3

Φάνηκε τρομερά αργός, με πολλές κακές εκτιμήσεις σε σημαντικές φάσεις. Κάποιες κόστισαν, άλλες όχι. Σίγουρα σε κακή μέρα.

Χρίστος Σιέλης – 5

Ήταν ο καλύτερος της τετράδας, σε ένα συνολικά τραγικό παιχνίδι. Ωστόσο παίρνει τη βάση γιατί ήταν αυτός που φαινόταν ότι αν υπήρχε κάποιο αμυντικό πλάνο, ίσως να το εκτελούσε σωστά.

Κριστιάν Μανρίκε – 4

Ανασταλτικά είχε τεράστια προβλήματα με τις προωθήσεις του Κένι και τη συνεργασία που είχε με τον Ζίβκοβιτς. Δημιουργικά προσπάθησε να συνεργαστεί με τον Ματσάν και να φέρει τη μπάλα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη επιτυχία.

Λάζαρ Κόγιτς – 3,5

Σε ένα χαμένο κέντρο, ήταν αυτός που κυκλοφόρησε περισσότερο τη μπάλα όσο αγωνίστηκε στα χαφ. Μετατοπίστηκε στα στόπερ και εκεί εξαφανίστηκε και αυτός.

Γιάννης Σατσιάς – 4,5

Ο καλύτερος από τους τρεις του κέντρου, αλλά και αυτός, όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να παίξει μόνος του. Έτρεξε πολύ και ήταν ίσως ο μόνος που πρόσφερε αποτελεσματικά στο ανασταλτικό κομμάτι, με το γήπεδο να «γέρνει» από νωρίς.

Ντιέγκο Εστεμπάν – 3

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να γινόταν γνωστές οι οδηγίες που είχε πάρει από τον προπονητή του για το συγκεκριμένο παιχνίδι και ποιος ήταν πραγματικά ο ρόλος του.

Μπένι Ενκολόλο – 4

Υπήρχαν στιγμές που έδειχνε ότι μπορεί να κρατήσει αποτελεσματικά τη μπάλα και να κλείσει προς τον άξονα, ψάχνοντας πάσα ή σουτ, αλλά φαινόταν σαν να μην υπήρχε κάποιο πλάνο σχετικά με το πως θα κινούνταν χωρίς τη μπάλα οι συμπαίκτες του, όταν το επιχειρούσε. Ξανά, θα είχε μία αξία να γινόταν γνωστό ποιο ήταν το επιθετικό πλάνο του Παναιτωλικού στο παιχνίδι και πως θα συνεργαζόντουσαν αποτελεσματικά οι ποδοσφαιριστές μεσοεπιθετικά. Κάτι που στην πράξη δεν συνέβη ποτέ ούτε σε μία φάση. Ωστόσο, ατομικά διαθέτει ποιότητα και αυτό φαίνεται.

Αλεξάντρου Ματσάν – 4,5

Από τις κινήσεις του και την ταχύτητά του με τη μπάλα στα πόδια, φαίνεται ότι του ταιριάζει ο ρόλος του αριστερού εξτρέμ που συγκλίνει προς το κέντρο για να κάνει την κάθετη ή να σουτάρει. Ωστόσο, μοιάζει σαν να μην μπορεί να τον αξιοποιήσει η ομάδα του. Ατομικά, η ποιότητά του δεν κρύβεται. Έχει γυρίσει εξαιρετικά τη μπάλα στον Άλεξιτς στα πρώτα λεπτά, όταν εκείνος απέτυχε να βρει τη μπάλα και να την σπρώξει προς την εστία από το σημείο του πέναλτι.

Κόστα Άλεξιτς – 3

Η ομάδα του τον έχει ανάγκη, όμως φαίνεται σαν να μην μπορεί να βγάλει στο χορτάρι την ποιότητά του. Σπατάλησε όποιες καλές προϋποθέσεις δημιούργησαν γι’ αυτόν οι συμπαίκτες του. Αν είναι θέμα ψυχολογίας ή κάτι άλλο, πρέπει να το βρει ο προπονητής του.

Οι αλλαγές:

Κόνραντ Μίχαλακ – 5

Τις ελάχιστες φορές που δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις, έδειξε ότι αδικείται που δεν παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του. Διαθέτει ποιότητα και τρομερή ταχύτητα. είναι δεύτερος σκόρερ του Παναιτωλικού φέτος με 2 γκολ (σ.σ. 3 έχουν Αγκίρε και Ενκολόλο) και πρώτος σε ασίστ (σ.σ. ο μόνος με τρεις). Είναι αλήθεια ότι με τον Πετράκη απέδιδε καλύτερα, όμως και ο Αναστασίου πρέπει να βρει τρόπο να αξιοποιήσει ένα από τα ισχυρότερα «όπλα» που διαθέτει το ρόστερ του.

Αντριάνο Μπρέγκου – 4,5

Δείχνει ότι διαθέτει ποιότητα και ταχύτητα με τη μπάλα στα πόδια. Ίσως να μην του ταιριάζει τόσο να αγωνίζεται ως «8άρι», αλλά ως «10άρι». Αγωνίστηκε λίγο και σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να δείξει πολλά πράγματα, όμως η ποιότητά του φαίνεται σε κάθε του επαφή με τη μπάλα. Μπορεί να προσφέρει πολλά αν στηριχθεί και τον πιστεύει ο προπονητής του, όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές (σ.σ. πχ Σμυρλής).

Γκράναθ, Νικολάου, Αγαπάκης – ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΜΟ

Ο πρώτος μπήκε στο 81′ και οι άλλοι δύο στο 88′, περισσότερο «για να μπουν», παρά για να προσφέρουν. Δεν μπορούν να κριθούν ή να βαθμολογηθούν.

Ο πάγκος:

Γιάννης Αναστασίου – 3

Αποτελεί ελαφρυντικό η τρομερή ποιότητα του ΠΑΟΚ και γι’ αυτό ο βαθμός του δεν είναι χαμηλότερος. Ωστόσο, δεν υπήρχε πλάνο, αμυντικά, επιθετικά, στο κέντρο, πουθενά. Αν υπήρχε, έστω, δεν φάνηκε, για πολλοστή φορά φέτος. Το πρόβλημα μάλιστα είναι ότι αυτό το πλάνο, σε οποιοδήποτε κομμάτι του παιχνιδιού, δεν φαίνεται ούτε απέναντι σε αντιπάλους που θεωρητικά είναι ισάξιοι, πχ Βόλος.

Οποιαδήποτε ενίσχυση και να υπάρξει, αν ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν βρουν τρόπο να αξιοποιήσουν και το υπάρχον ρόστερ, τότε είναι δώρο άδωρο. Μέχρι στιγμής δείχνει να αποτυγχάνει, μη αξιοποιώντας σωστά ποδοσφαιριστές με ποιότητα όπως ο Μίχαλακ, μη δίνοντας περισσότερο χρόνο σε ταλαντούχους ποδοσφαιριστές όπως ο Σμυρλής (σ.σ. γενικά, όχι κόντρα στον ΠΑΟΚ) που αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ελπίδων, αλλά και χωρίς να μπορεί να βρει τι φταίει και δεν αποδίδουν ποδοσφαιριστές που στα πρώτα τους παιχνίδια άφησαν υποσχέσεις, όπως ο Άλεξιτς. Επίσης, μετά από σχεδόν 3,5 μήνες στο Αγρίνιο, το γεγονός ότι ο Παναιτωλικός δεν έχει «ταυτότητα». Δεν είναι «ομάδα» στο γήπεδο, δεν δείχνει πράγματα που είναι «δουλεμένα» ώστε να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο, ενώ η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών δείχνουν πτωτική πορεία υπό την καθοδήγησή του, προβληματίζει.

Όλα τα παραπάνω πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για τον ίδιο και να βρει τρόπο να «ξανά κερδίσει», αν έχει «χάσει», κάποιους ποδοσφαιριστές του (σ.σ. τουλάχιστον όπως φαίνεται με την εικόνα τους). Και 10+1 μεταγραφές να γίνουν, αν δεν γίνεται η δουλειά όπως πρέπει, δεν θα αλλάξει κάτι, απλά θα είναι ακόμη περισσότεροι οι ποδοσφαιριστές σε πτωτική πορεία.

Τακτικά, δεν χωράει κριτική το παιχνίδι. Το 0-3 είναι ένα σκορ που δεν αποτυπώνει με ακρίβεια το πλήρες μέγεθος της κάκιστης εικόνας της ομάδας του στο γήπεδο.



ΠΗΓΗ

Related posts

Nations League: Έφυγαν απ’ το γήπεδο οι Κοσοβάροι, σόου από τον Ρονάλντο που σκόραρε με ανάποδο ψαλίδι!

admin

Η Γοδόι τιμωρεί… τον Αντίνο γιατί θέλει ΠΑΟ

admin

Αγγλία: Ισόπαλες 2-2 Έβερτον και Λίβερπουλ

admin

Αφήστε ένα σχόλιο