AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Με προκλήσεις στην ευρωπαϊκή συγκομιδή μήλων έκλεισε το 2023

[ad_1]

Η φετινή χρονιά φαίνεται πως θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά ρεκόρ συγκομιδής μήλων στις Ηνωμένες Πολιτείες, με αναμενόμενη αύξηση της τάξης του 40%, φτάνοντας στα 140 εκατομμύρια κουτιά. Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή συνοδεύεται από πτώση των τιμών λόγω της υπερπροσφοράς, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι εξαγωγές.

Στην Ευρώπη οι συνθήκες διαφέρουν. Αν και η ιταλική παραγωγή διακρίνεται με μια αυξημένη παραγωγή κατά 2,9% και με μια πολύ ενεργή εκστρατεία μάρκετινγκ, οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα δημιουργούν προβλήματα στις διεθνείς διελεύσεις των πλοίων στη Διώρυγα του Σουέζ και ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη. Τόσο η Γερμανία όσο και η Αυστρία σημείωσαν μικρότερη συγκομιδή μήλων σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας δήλωσε ότι η συγκομιδή μήλων το 2023 κατατάσσεται στην τρίτη θέση μεταξύ των χαμηλότερων συγκομιδών των τελευταίων δέκα ετών. Οι αυστριακές εξαγωγές μπορεί να είναι χαμηλότερες, αλλά οι τιμές είναι υψηλότερες, όπως αναφέρουν οι εξαγωγείς.  Στην Ολλανδία, οι πωλήσεις των μήλων Elstar κινούνται ομαλά σε τιμές 1-1,25 ευρώ, μια τάση που δεν έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σε αντίθεση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες με φθίνουσα παραγωγή, η Ισπανία αύξησε την παραγωγή της κατά 19%. Τα μήλα κερδίζουν 10 σεντς περισσότερο πάνω από τα επίπεδα της προηγούμενης σεζόν. Αυτό επιτρέπει μια ανάκαμψη για τους παραγωγούς που είχαν υποστεί απώλειες τα τελευταία τρία χρόνια. Η Πολωνία βιώνει έντονη ζήτηση σε αυτό το σημείο της σεζόν, αν και οι επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα αποτελούν σημαντική πρόκληση για τις αποστολές της.

Η συγκομιδή μήλων στη Νότια Αφρική φαίνεται ότι θα είναι έως και 10 ημέρες νωρίτερη φέτος. Οι εξαγωγές μήλων αναμένεται να αυξηθούν κατά 7%, φτάνοντας τα 46,4 εκατομμύρια κιβώτια των 12,5 κιλών, λόγω της ισχυρής ζήτησης στην τοπική και διεθνή αγορά. Στην κινεζική αγορά, η τοπική παραγωγή αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω καιρικών συνθηκών, με την ποιότητα των μήλων να υποβαθμίζεται σε μεγάλο βαθμό. Μία από τις μεγαλύτερες περιοχές παραγωγής, το Shandong, έχει δει μεγάλη πτώση παραγωγής λόγω του υγρού καιρού. Τα μήλα των ΗΠΑ κατατάσσονται στις προτιμήσεις, ενώ τα μήλα της Νέας Ζηλανδίας, τα οποία βρίσκονται προς το τέλος της σεζόν τους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις αγορές χονδρικής της Κίνας λόγω προβλημάτων ποιότητας.

 

Κοινοποιήστε το:


[ad_2]

Source link

Related posts

Πως η δακτυλίωση οδηγεί σε καλή παραγωγή ελαιολάδου με μειωμένες ώρες ψύχους – Ελαίας Καρπός

Το ρομπότ Tipard 1800 «Ag Robot of the Year 2024» στη διοργάνωση FIRA

Σε υψηλό δεκαετιών το παγκόσμιο πλεόνασμα του φυσικού αερίου

Αφήστε ένα σχόλιο