7 Απριλίου 2026
AITOLOAKARNANIANEWS
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ψυχοσάββατο στη Μητρόπολη Νεαπόλεως – Ορθοδοξία News Agency


Το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2026, Ψυχοσάββατο της Απόκρεω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το νεκρώσιμο τρισάγιο στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης, πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ναού.

Ο οικείος Ποιμενάρχης στο σύντομο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα τόνισε την αξία των μνημοσύνων και της προσευχής για τους κεκοιμημένους, ενώ τους παρότρυνε αυτή την παράδοση να τη μεταλαμπαδεύσουν στις νεότερες γενιές, διατηρώντας έτσι ζωντανή ελπίδα της Ανάστασης και την κοινωνία με τους προσφιλείς κεκοιμημένους αδελφούς μας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου και τέλεσε, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της πόλης, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικών.

2026-02-14 ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ



ΠΗΓΗ

Related posts

Μέγας Αθανάσιος: Βλέποντας οι ειδωλολάτρες την ανάσταση του Σωτήρος, ομολογούσαν ότι οι θεοί τους είναι ψεύτικοι και μόνον ο Κύριος είναι αληθινός!

admin

«Διψώντας για τον Θεό… ξεδίψασα στην Ορθοδοξία»

admin

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο µακαριστού Καθηγουµένου Ι. Μ. Παναγίας Δοβρά το Σάββατο 5 Απριλίου

admin

Αφήστε ένα σχόλιο