AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Πολιτικα

ΣΥΡΙΖΑ: «Κοινό μέτωπο» κατά Κασσελάκη – Θέμα ωρών η ανακοίνωση από Γεροβασίλη

[ad_1]

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα, ενώ και ο Σωκράτης Φάμελλος, δεν φέρεται διατεθειμένος να κάνει κάποια κίνηση

Θέμα ωρών θεωρείται στον ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εμφανίζεται έτοιμη να διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη, λίγους μόλις μήνες μετά την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Γεροβασίλη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της αύριο, δύο ημέρες μετά τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη για τις τετραπλές εκλογές στο κόμμα.

Όλα δείχνουν ότι η εσωτερική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ θα ενώσει τις δυνάμεις της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, με την Όλγα Γεροβασίλη να βγαίνει μπροστά. Ήδη, ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε ότι δεν θα δηλώσει υποψηφιότητα, ενώ και ο Σωκράτης Φάμελλος, το όνομα του οποίου ακούστηκε ως πιθανού υποψηφίου, δεν φέρεται διατεθειμένος να προχωρήσει.

Όπως φαίνεται, η συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται εκ νέου σε αμφισβήτηση, καθώς τα ερωτήματα που προκύπτουν για την επόμενη ημέρα είναι πολλά. Το βασικό αφορά το πώς θα αντιδράσει η πλευρά του ηττημένου. Είναι πιθανό το σενάριο συνύπαρξης ή θα επέλθει νέα διάσπαση, πιθανόν εξίσουν ηχηρή, με εκείνη της αποχώρησης της ομάδας Αχτσιόγλου, η οποία κατέληξε στην ίδρυση του κόμματος της Νέας Αριστεράς.

Αν χάσει η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία εξακολουθεί να έχει άριστες σχέσεις με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ή θα επιλέξει -και εκείνη- το μονοπάτι της αποχώρησης, καθώς δεν θα συμφωνεί με τη λογική και τις πρακτικές του Στέφανου Κασσελάκη;

Το ίδιο ερώτημα τίθεται και για τον νυν πρόεδρο. Αν χάσει, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραμείνει στο κόμμα, με δεδομένο ότι η λαϊκή βάση θα τον έχει απορρίψει. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης επιμένει σε όλες τις τοποθετήσεις του να αναφέρεται σε κόμμα λαϊκής βάσης, η οποία θα αποφασίζει και θα καθορίζει αποφασιστικά τις αποφάσεις των κομματικών οργάνων.

Πηγή: skai.gr

[ad_2]

Source link

Related posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Προχωρούμε ενωμένοι στο Συνέδριο», λένε κύκλοι της Κουμουνδούρου

Συνάντηση Κασσελάκη με τον πατέρα του 22χρονου Ντένις Ρούτσι που έχασε τη ζωή του στην τραγωδία των Τεμπών

Σήκωσε το γάντι στον Τσίπρα ο Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Αφήστε ένα σχόλιο