[ad_1]
Η Γαλλία αναμένεται να ηγηθεί της παραγωγής βοοειδών της ΕΕ
Η Γαλλία προβλέπεται να παραμείνει ο μεγαλύτερος παραγωγός βοείου κρέατος το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Αναμένεται να παράγει 2,7 εκατομμύρια ζώα, ξεπερνώντας τις παραγωγικές δυνατότητες των υπόλοιπων χωρών. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Γερμανία (2,0 εκατομμύρια), και ακολουθούν η Ισπανία (1,3 εκατομμύρια) και η Ιρλανδία (1,0 εκατομμύρια). Η Μάλτα (2.000), η Κύπρος (10.000), το Λουξεμβούργο (32.000) και η Κροατία (41.000) αναμένεται να έχουν τη μικρότερη παραγωγή
Κορυφαίοι παραγωγοί: Ισπανία για χοίρους και πρόβατα, Ελλάδα για κατσίκες
Προβλέπεται ότι η Ισπανία θα παράγει 13,6 εκατομμύρια κεφάλια χοίρων το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Αυτό θα την καταστήσει τη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χοιρινού κρέατος της ΕΕ, ακολουθούμενη από τη Γερμανία (8,8 εκατομμύρια κεφάλια) και τη Δανία (7,3 εκατομμύρια κεφάλια). Αντίθετα, το Λουξεμβούργο αναμένεται να παράγει μόλις 12.000 κεφάλια χοίρων, η Μάλτα 14.000 κεφάλια και η Σλοβενία 74.000 κεφάλια. Μεταξύ των χωρών της ΕΕ που ανέφεραν στοιχεία για τα πρόβατα, η Ισπανία αναμένεται να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός το δεύτερο εξάμηνο του 2024 με περισσότερα από 4,5 εκατομμύρια κεφάλια, ακολουθούμενη από τη Ρουμανία (2,6 εκατομμύρια) και την Ελλάδα (2,1 εκατομμύρια). Στις αίγες, η Ελλάδα, η κορυφαία παραγωγός στην ΕΕ, προβλέπεται ότι θα παράγει 1,0 εκατομμύριο κεφάλια το δεύτερο εξάμηνο του 2024. Η Ισπανία αναμένεται να παράγει 0,5 εκατομμύρια κεφάλια και η Ρουμανία 0,4 εκατομμύρια.
[ad_2]