33.1 C
Μεσολόγγι
5 Ιουλίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
Αθλητικα

Εθνική Γυναικών: Ανέβηκε τρεις θέσεις στο FIFA Ranking


Η Εθνική Ομάδα Γυναικών βελτίωσε κατά 3 θέσεις την κατάταξή της στο FIFA Coca Cola Women’s World Ranking (Παγκόσμια Κατάταξη Εθνικών Ομάδων Γυναικών) και κλείνει το 2024 στην 58ηθέση, από την 61η στην οποία βρισκόταν στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοσίευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Βασικός λόγος ανόδου της Εθνικής Γυναικών στο FIFA Ranking ήταν η πορεία της στα προκριματικά του EURO 2025, καθώς κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλό της με 5 νίκες και 1 ισοπαλία, ανέβηκε στη League B της UEFA και κέρδισε δικαίωμα συμμετοχής στα play-off πρόκρισης στην τελική φάση του EURO.

Εκεί συνάντησε το πολύ δυνατό Βέλγιο, ωστόσο κατάφερε και από αυτόν τον αντίπαλο να κερδίσει “πόντους” για την κατάταξη, με τη λευκή ισοπαλία στο Ηράκλειο. Επίσης, στα τελευταία της παιχνίδια για τη χρονιά που φεύγει, τα δύο δυνατά εκτός έδρας φιλικά με τη Σλοβακία, η Εθνική Ομάδα ήταν εξαιρετική και σημείωσε μία ακόμη νίκη, στο δεύτερο χρονικά φιλικό στην Μπρατισλάβα, με 2-1.



ΠΗΓΗ

Related posts

Αυτή είναι η καλύτερη πίτσα στον κόσμο και δεν βρίσκεται στην Ιταλία

admin

Κύπελλο Πορτογαλίας: Το… βιολί του ο Παυλίδης

admin

ΑΟ Ρηγανά: Επίσκεψη και προσφορά δώρων στην ΕΛΕΠΑΠ (φωτο)

admin

Αφήστε ένα σχόλιο