25.1 C
Μεσολόγγι
2 Ιουλίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
Συνταγες

Παέγια με θαλασσινά | Απλές και νόστιμες συνταγές



Υλικά

  • 1 ½ φλ. Κριθαράκι Μιτσίδη
  • 3 ½ φλ. ζεστό νερό
  • 1 Ζωμό Λαχανικών Μιτσίδη
  • 1 κ.γ. κρόκο Κοζάνης
  • 12 μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • 8 μικρά καλαμάρια σε ροδέλες (χωρίς το κεφάλι)
  • 1 φιλέτο σολομού κομμένο στη μέση και μετά σε κύβους
  • 4 καραβίδες
  • 2/3 φλ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1 φλ. τσορίθο -κομμένο στη μέση και σε φέτες
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. Κονσέρβα Ντομάτες Ψιλοκομμένες Μιτσίδη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 φλ. λευκό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζετε το ζωμό, το βραστό νερό και τον κρόκο Κοζάνης.

Βάζετε το κάθε ψάρι σε μπολάκι και μαρινάρετε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα ζεστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το τσορίθο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ψήνετε ακόμη 3 λεπτά.

Προσθέστε τις ντομάτες, τα καλαμάρια, τις πάπρικες, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέστε το κριθαράκι και το κρασί και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό και το καλαμπόκι. Βάζετε σε μέτρια φωτιά και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Στη συνέχεια προσθέστε τις γαρίδες, τις καραβίδες και τον σολομό. Πιέστε ελαφριά στο σος. Σκεπάστε το τηγάνι και ψήνετε για περίπου 6 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Βάζετε σε μεγάλο μπολ και αν θέλετε προσθέστε λίγο χυμό λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.



ΠΗΓΗ

Related posts

Συμβουλές για Σωστό Ψήσιμο & Συντήρηση Ψησταριάς από τη Weber

admin

Ice Cream Week στο Colors Café από τις 21 μέχρι τις 29 Ιουνίου

admin

Σουπιές με έψημα και ταλιατέλες με μελάνι

admin

Αφήστε ένα σχόλιο