33.1 C
Μεσολόγγι
4 Ιουλίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
Συνταγες

Ταλιατέλες με πέστο από φρέσκο κόλιαντρο και φιστίκια



Υλικά

250 γρ. πράσινες ταλιατέλες ή οποιαδήποτε άλλα μακαρόνια

Ξερή αναρή (προτιμούμε αιγοπρόβεια ή αιγινή)

Για το πέστο:

25 γρ. φρέσκο κόλιαντρο

1 σκελίδα σκόρδο

30 γρ. ελαιόλαδο

50 γρ. κυπριακά φιστίκια (άψητα και ξεφλουδισμένα)

35γρ. κρύο νερό

Θαλασσινό αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε τα φιστίκια σε μέτριο φούρνο για 10’, μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρά.

Για να φτιάξουμε το πέστο, βάζουμε σε μπλέντερ όλα μαζί τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν καλά. Διατηρούμε το πέστο στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε (μπορούμε να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα).

Βράζουμε τα μακαρόνια μέχρι να φτάσουν στο σημείο al dente και σουρώνουμε. Ανακατεύουμε με το pesto και σερβίρουμε με τριμμένη αναρή.



ΠΗΓΗ

Related posts

Κεφτεδάκια με λαχανικά, αναρή και κάρι

admin

Παέγια με θαλασσινά | Απλές και νόστιμες συνταγές

admin

Τι μπορεί να εμποδίσει την αυτοθεραπεία σώματος και ψυχής

admin

Αφήστε ένα σχόλιο