5 Νοεμβρίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Στην Costa Navarino ο χρησιμοποιημένος καφές γίνεται λίπασμα


Η Costa Navarino προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη Nestle Ελλάς για τη συλλογή και την ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ Buondi Craft και Roastelier by Buondi Craft από τους χώρους εστίασης, καθώς και καψουλών καφέ Nespresso από τα δωμάτια των ξενοδοχείων. Στόχος είναι η επίτευξη μηδενικών αποβλήτων από την κατανάλωση καφέ (zero-waste coffee) σε όλα τα ξενοδοχεία και τις εγκαταστάσεις της Costa Navarino. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης καφέ, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τους στόχους βιωσιμότητας της Nestle Ελλάς και της Costa Navarino, εφαρμόστηκε πιλοτικά στο The Westin Resort Costa Navarino το διάστημα Αυγούστου-Νοεμβρίου 2023.

Ο θετικός αντίκτυπος της πιλοτικής εφαρμογής οδήγησε στην επέκταση του προγράμματος το 2024 στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και W Costa Navarino. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς ανακυκλώθηκαν πάνω από 4,3 τόνοι υπολειμμάτων καφέ. Τα υπολείμματα καφέ κομποστοποιούνται και αξιοποιούνται ως φυσικό εδαφοβελτιωτικό λίπασμα. Μέσα από το πρόγραμμα της Costa Navarino και της Nestle Ελλάς το 2024 καλύφθηκαν οι ετήσιες ανάγκες λίπανσης περίπου 1.000 δέντρων.



ΠΗΓΗ

Related posts

Ως 17 Οκτωβρίου αιτήσεις για πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στη διαχείριση ζωονόσων στη Θεσσαλονίκη από ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και ΔΥΠΑ

admin

Hailia, η startup που μετατρέπει τα υπολείμματα ψαριών σε τρόφιμα υψηλής ποιότητας

admin

Μας βοηθάει πραγματικά η εκλαϊκευμένη ψυχολογία;

admin

Αφήστε ένα σχόλιο