35.1 C
Μεσολόγγι
22 Ιουλίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια: Μια τρύπα στο νερό η πενταμερής!


 

Θωρακίζουμε λοιπόν την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία ελέγχουμε και στεκόμαστε Διπλωματικά αντιμέτωποι με την Τουρκία ως εισβολέα, κατακτητή και βιαστή του Διεθνούς Δικαίου σε όλα τα Διεθνή Φόρουμ.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΤΥΠΗ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ 16 &17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2025

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από την πρώτη φορά που είχαν προταθεί οι πενταμερείς συνάξεις με απούσα την Κυπριακή Δημοκρατία, είχαμε διατυπώσει την άποψη πως ήταν σοβαρό Διπλωματικό λάθος να συμμετάσχουμε σε τέτοιας μορφής πολυμερείς διασκέψεις εκτιμώντας από την αρχή ότι αποτελούν μέρος του σχεδιασμού μεταξύ Αγγλίας και Τουρκίας που στόχο έχουν:

  • Τη σταδιακή αποδόμηση με τελικό προορισμό την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού δίδεται χρόνος να μετατρέπονται σε τετελεσμένα τα κατοχικά δεδομένα. Δηλαδή η ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ κατάσταση, να μετατρέπεται σταδιακά σε ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ. Ουσιαστικά είχαμε εξαρχής εκτιμήσει ότι η πορεία Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ, ειδικά μετά το Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, αποτελούσε οδικό Χάρτη φθοράς μέχρι να «ωριμάσει» αναίμακτα η νομιμοποίηση των παραγώγων της Τουρκικής στρατιωτικής εισβολής, κατοχής εδαφών, παραβίασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Τουρκικών μονομερών αποσχιστικών ενεργειών στα κατεχόμενα. Τα κατοχικά δεδομένα, (η ΝΤΕ ΦΑΚΤΟ δηλαδή κατάσταση, που δεν αρέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας), που αποτελούν «ογκώδη» παρανομία, και μέσω των Δικοινοτικών συνομιλιών, των ΜΟΕ, Δικοινοτικών δραστηριοτήτων «τυποποιημένης» επαναπροσέγγισης και των άτυπων πενταμερών, οδηγούνται σταδιακά αλλά σταθερά σε νομιμοποιηση τους, μετατρεπόμενα σε ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ κατάσταση, αν ο Κυπριακός Λαός επιτρέψει να του φορτωσουν τη λύση ΔΔΟ.

Να υπενθυμίσουμε ποιά είναι τα παράνομα κατοχικά δεδομένα τα οποία με τις ευλογίες των Διζωνικών Ηγετών μας, οδηγούνται σε νομιμοποιημένη ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ κατάσταση που θα ακούει στο όνομα Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, και είναι:

  • η γεωγραφική διχοτόμηση της Κύπρου σε δύο ζώνες,

  • ο βίαιος διαχωρισμός του Κυπριακού Λαού στη βαση φυλής και θρησκείας με Εθνικό ξεκαθάρισμα της πλειοψηφίας των Ελλήνων από τα κατεχόμενα και την βίαιη μεταφορά στα κατεχόμενα, των Τουρκοκυπρίων που ζούσαν σκόρπιοι σε ολόκληρη την Κύπρο

  • ο παράνομος αποκλεισμός της επιστροφής και επανεγκατάστασης των θυμάτων του Εθνικού ξεκαθαρίσματος από τα κατεχόμενα, πίσω στα κατεχόμενα χωριά , τις πόλεις τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Υπενθυμίζεται ότι τα θύματα του Εθνικού ξεκαθαρίσματος τωνν κατεχομένων, οι Έλληνες , Αρμένιοι , Μαρωνίτες και Λατίνοι της Κύπρου, αποτελούσαν την πλειοψηφία του πληθυσμού εκεί, με ποσοστό 82% και ήσαν και οι ιδιοκτήτες του 85% της ιδιωτικής περιουσία στα κατεχόμενα.

  • ο παράνομος εποικισμός των κατεχομένων κατά χιλιάδες για να δικαιολογείται η λειτουργία Τουρκικού Κράτους στα κατεχόμενα εδάφη,

  • οι παράνομες μονομερείς αποσχιστικές ενέργειες με την ανακήρυξη των κατεχομένων σε ξεχωριστή οντότητα την οποία μάλιστα η Τουρκία αναγνώρισε.

  • Ο παράνομος και αντιδημοκρατικός διαμοιρασμός της εξουσίας διακυβέρνησης του τόπου με ομπρέλλα την παράνομη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα μεταξύ της πλεοψηφίας του 82% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου και του 18% του συνολικού πληθυσμού της Κύπρου

Τη συντήρηση αυτού του Οδικού Χάρτη είναι που πέτυχε και η προχθεσινή άτυπη Πενταμερής στη Νέα Υόρκη, για την οποία οι Διζωνικοί μας Ηγέτες πανηγυρίζουν, είτε από αφελείς πολιτικές αντιλήψεις και λανθασμένες πολιτικές εκτιμήσεις, είτε για άλλους λόγους, οι οποίοι, χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να εξηγηθούν στο Λαό, ο οποίος μέσα από τυχόν ολοκλήρωση αυτής της παράλογης και παράνομης πορείας, εκτιμούμε ότι θα ριχτεί στο λάκκο με τα λιοντάρια για να αφανισθεί.

Γιαυτό, επιμένουμε και επαναλαμβάνουμε ότι, τώρα είναι η ώρα που Λαός πρέπει να απαιτήσει τερματισμό αυτής της πορείας, η οποία καθ΄ομολογία της Αποικιοκρατικής Βρετανίας στα ιστορικά της απόρρητα έγγραφα, που αφορούν την Κύπρο και το Κυπριακό, είναι προϊόν σχεδιασμού της ίδιας με την Τουρκία, όταν η πρώτη αποφάσισε να εκτροχιάσει την κατάληξη του αγώνα της ΕΟΚΑ από τους στόχους που έιχαν τεθεί με την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59, προσφέροντας μας ανεξαρτησία ως ενδιάμεση λύση, που θα επέτρεπε στην ίδια και την Τουρκία να εξασφαλίσουν και να διασφαλίσουν στα επόμενα από το 1960 χρόνια, τα δικά τους στρατηγικά και άλλα συμφέροντα, για τα οποία κάνουν μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς.

Η σωτηρία της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού ευρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια του Κυπριακού Λαού. Αυτό έταξε η μοίρα. Απλά ο Λαός χρειάζεται να εκφρασθεί και να πεί φτάνει πια και να επιμείνει σε επανατοποθέτηση για απελευθέρωση και οχι ΔΔΟ. Ταυτόχρονα ο Λαός να είναι έτοιμος να αποκρούσει τις απαράδεκτες διαστρεβλώσεις και τις ευφάνταστες κινδυνολογίες που θα ακουστούν για εξουδετέρωση του αιτήματος για επανατοποθετηση και απελευθέρωση. Ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ του οποίου το Κράτος μας της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολιτικά ισότιμο Μέλος, καθορίζει και τη Διπλωματική μάχη που το μικρό μας Κράτος μπορεί να κάμει μέσα από τον ΟΗΕ, απαιτώντας ότι το Διεθνές Δίκαιο Προδιαγράφει – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ..

Θωρακίζουμε λοιπόν την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία ελέγχουμε και στεκόμαστε Διπλωματικά αντιμέτωποι με την Τουρκία ως εισβολέα, κατακτητή και βιαστή του Διεθνούς Δικαίου σε όλα τα Διεθνή Φόρουμ. Η Διπλωματική ισχύς του αδύνατου Κράτους είναι τεράστια διότι δεν μπορεί κανένας να του καταλογίσει επιθετικές διαθέσεις. Το μικρό όμως Κράτος μπορεί να βγάλει μάτια δακτυλοδείχνοντας και καταγγέλλοντας τον βιαστή των Δικαιωμάτων του. Ο Νέλσων Μαντέλα πήρε πέραν των χιλίων αρνητικών ψηφισμάτων από το Συμβούλιο Ασφαλείας αρνούμενος τη ΔΔΟ, το Απαρτχάίντ που του πρόσφεραν τότε, προτού πάρει με την επιμονή του στο ΔΙΚΑΙΟ, το ναι, στο αίτημα για απαλλαγή από την κατοχή των Λευκών.

ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια



ΠΗΓΗ

Related posts

Φως και σκότος στο φως της Αναστάσεως του Κυρίου!

admin

Ορθόδοξη θεραπευτική με τον π. Ανδρέα Γκατζέλη – Η ένωση του νου με την καρδιά

admin

Ο Βάκχος ζει και βασιλεύει στο πρόσωπο του Εωσφόρου! (Μια διαφορετική προσέγγιση των καρναβαλικών αθλιοτήτων)

admin

Αφήστε ένα σχόλιο