23 Αυγούστου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Ποταμός πιστών στην μεγαλειώδη Λιτανεία της Παναγίας Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα


Νέα Μηχανιώνα Ραφαήλ Γεωργιάδης

Η Νέα Μηχανιώνα έζησε και φέτος στιγμές ανεπανάληπτης πνευματικής ανάτασης, με αφορμή την πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης. Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν την πόλη, δημιουργώντας έναν πραγματικό ποταμό ευλάβειας γύρω από τη θαυματουργή Εικόνα της Θεομήτορος.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός

Οι εορτασμοί συνεχίστηκαν στη Νέα Μηχανιώνα με τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος πλαισιούμενος από τους Μητροπολίτες, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, Άκκρας κ. Δανιήλ, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, καθώς και ο οικείος ποιμενάρχης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Στην ακολουθία παρέστησαν Αγιορείτες πατέρες, μοναχοί και κληρικοί από διάφορες μητροπόλεις, τονίζοντας τον πανελλήνιο χαρακτήρα της πανήγυρης.

Η Μεγαλειώδης Λιτανεία

Υπεράριθμοι πιστοί συνόδευσαν την πομπή στους δρόμους της πόλης, ενώ προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας υπερπλήρωσαν τον Ιερό Ναό. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη: μικροί και μεγάλοι, πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς, αλλά και νέοι άνθρωποι, κράτησαν αναμμένα κεριά και ακολούθησαν τη χάρη της Παναγίας, ψάλλοντας και δοξάζοντας.

Ιστορική Συνέχεια

Η πανήγυρη αυτή δεν είναι μόνο θρησκευτικό γεγονός, αλλά και μια ζωντανή μνήμη που συνδέει τη Νέα Μηχανιώνα με τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας. 

Ο “Ποταμός” της Παναγίας

Κάθε χρόνο, ο Αύγουστος μετατρέπει τη Μηχανιώνα σε κέντρο ορθόδοξης λατρείας. Το πλήθος των πιστών, σαν ποτάμι που δεν σταματά, ρέει στους δρόμους για να συναντήσει την Παναγία. Ένα ποτάμι που δεν κουβαλά νερό, αλλά δάκρυα, προσευχές και ελπίδα. Ένα ποτάμι που καταλήγει πάντα στην αγκαλιά της Θεομήτορος.

     

 



ΠΗΓΗ

Related posts

Αλκιβιάδης Στεφανής: 1821. Πώς το αδύνατο έγινε δυνατό!

admin

Σε Ουάσιγκτον, Βιρτζίνια και Νέα Υόρκη θα περιοριστεί η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ

admin

ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ. «Ο τρόπων μέτοχος και θρόνων διάδοχος των Αποστόλων» μαρτυρικός ιεράρχης της Σμύρνης

admin

Αφήστε ένα σχόλιο