27.1 C
Μεσολόγγι
23 Σεπτεμβρίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
Συνταγες

Ντοματοκεφτέδες με κολοκυθάκια | Απλές και νόστιμες συνταγές



Συστατικά
4 μέτριες κόκκινες, σφικτές ντομάτες
2 μέτρια κολοκυθάκια (σκουρόχρωμα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο (ή βασιλικό)
1 2/3 φλ. (περίπου) αλεύρι
αλάτι, πιπέρι, λάδι για τηγάνισμα

Βήματα

Περνάτε τα κολοκυθάκια από χοντρό τρίφτη, τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα σουρωτήρι (για 30 λεπτά περίπου). Ύστερα, τα στύβετε με τις παλάμες σας να στεγνώσουν.Τεμαχίζετε 2 ντομάτες και τις αλέθετε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ. Χαράζετε σταυρωτά τον πάτο των άλλων δυο και τις ρίχνετε για ½ λεπτό σε ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει. Τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε.

Βάζετε τις ψιλοκομμένες και αλεσμένες ντομάτες σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα στραγγισμένα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον δυόσμο και τον άνηθο (ή τον βασιλικό) και τα αλατοπιπερώνετε (προσοχή στο αλάτι, γιατί τα κολοκυθάκια είναι αλατισμένα). Ύστερα, ανακατεύετε μέσα λίγο-λίγο το αλεύρι, όσο σηκώσει, για να γίνει ένα πηκτό, παχύρρευστο μίγμα. Το βάζετε στο ψυγείο για ½ ώρα.

Ζεσταίνετε μέχρι να κάψει μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι, παίρνετε τμηματικά γεμάτες κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι.

Τηγανίζετε τους ντοματοκεφτέδες για 1-1 ½ λεπτό από την κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, τους γυρίζετε και όταν ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, τους βγάζετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Τους σερβίρετε ζεστούς.



ΠΗΓΗ

Related posts

Tagliatellini με σολομό και αντζούγιες

admin

Αυτή είναι η καλύτερη πίτσα στον κόσμο και δεν βρίσκεται στην Ιταλία

admin

Φιλέτο λαβράκι µε ψητά λαχανικά σπιτικό πέστο και σάλτσα από καυτερή πιπεριά

admin

Αφήστε ένα σχόλιο