22 Οκτωβρίου 2025
AITOLOAKARNANIANEWS
Συνταγες

Πένες τρικολόρε μπολονέζ στο φούρνο



ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά βούτυρο ανάλατο

200 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο

2 κουταλιές μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι (ή ξηρό)

125 ml λευκό κρασί

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες Μιτσίδης

200 γρ. περαστή ντομάτα (πασάτα) Μιτσίδης

500 γρ. πένες τρικολόρε Μιτσίδης

300 γρ. μοτσαρέλλα τριμμένη

200 γρ. χαλλούμι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σοτάρετε τον κιμά στο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να χάσει τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε. Προσθέτετε το βούτυρο, το κρεμμύδι και τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σπανάκι, μαϊντανό και θυμάρι. Περιχύνετε με το κρασί. Μετά από 1 λεπτά περίπου προσθέτετε τις συσκευασμένες ντομάτες και την πασάτα. Σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά.

Βράζετε τα μακαρόνια τρικολόρε σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στο πακέτο. Τα στραγγίζετε αλλά φυλάγετε 1 φλιτζάνι από το νερό τους. Αναμειγνύετε καλά τα μακαρόνια με τον κιμά. Προσθέτετε λίγο νερό των μακαρονιών (εγώ πρόσθεσα ½ φλιτζάνι).

Βάζετε τα μισά μακαρόνια στη βάση ενός ορθογώνιου κεραμικού σκεύους. Πασπαλίζετε με το μισό τυρί και το μισό χαλλούμι. Βάζετε τα υπόλοιπα μακαρόνια και καλύπτετε με το υπόλοιπο τυρί και χαλλούμι. Ψήνετε στους 180°C στον αέρα για 25-30 λεπτά.



ΠΗΓΗ

Related posts

Farm To Table: Η γαστρονομική τάση κερδίσει έδαφος και στην Κύπρο

admin

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα αυγολέμονο | Συνταγές

admin

Μύθος ή αλήθεια: Συνδυάζεται το ψάρι με τα γαλακτοκομικά;

admin

Αφήστε ένα σχόλιο