AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Καταρρέει το ουκρανικό μέτωπο!! Προωθούνται παντού οι Ρώσοι

[ad_1]

«Οι Ρώσοι ασκούν μεγάλη πίεση σε όλα τα σημεία του μετώπου».

Για «μεγάλες ταυτόχρονες αλλαγές» κατά μήκος του αχανούς ουκρανικού μετώπου κάνουν λόγο στρατιωτικές πηγές και κανάλια που παρακολουθούν τις εξελίξεις στον πόλεμο.

Οι Ρώσοι είναι γεγονός πως πιέζουν εφιαλτικά τις ουκρανικές Ε.Δ. σε σημείο που καθημερινά πλέον τις αναγκάζουν να υποχωρούν σε διάφορα σημεία.

Το τελευταίο διήμερο δε (3-4 Απριλίου) η πίεση αυτή έχει γίνει ακόμα πιο ασφυκτική.

Φυσικά τίποτα από αυτά δεν αναφέρεται σε μεγάλα δυτικά δίκτυα, ούτε βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο στρατός του Πούτιν προελαύνει σε περιοχές όπως το Chasiv Yar, η Novomykhailivka και το Ivanivske του Ντονέτσκ, κινούμενος δυτικά.

Ειδικά δε στο Chasiv Yar, οι Ρώσοι έχουν αναγκάσει τους ουκρανονατοϊκούς να υποχωρήσουν τόσο ούτως ώστε να βρουν καταφύγιο σε κατοικημένες περιοχές, καθώς σε ανοικτό πεδίο δεν μπορούν να βρουν την οποιαδήποτε κάλυψη.

«Η κατάσταση στο μέτωπο εξελίσσεται εξαιρετικά γρήγορα υπέρ των Ρώσων», μεταδίδουν στρατιωτικοί αναλυτές που «καλύπτουν» τις διαρκείς μάχες.

Το ρωσικό πυροβολικό εξάλλου με τη βοήθεια drones και της αεροπορίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τους Ουκρανούς ακόμα και στα λιγοστά πυκνά δάση που έχει η περιοχή.

Σε όλο το μήκος του ανατολικού μετώπου στην περιοχή του Ντονέτσκ παρατηρείται μαζικό «σπρώξιμο» της ουκρανικής γραμμής άμυνας δυτικότερα ενώ ορισμένα σημεία οι Ρώσοι έχουν προλάβει να διεισδύσουν με τρομακτικές απώλειες για τους στρατιώτες του Κιέβου.

Αν τα παραπάνω μάλιστα συνδυαστούν με τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του Χαρκόβου τα τελευταία 24ωρα, καταλαβαίνει κανείς την εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη που έχει προκύψη για τις δυνάμεις του Ζελένσκι.

Είναι φανερό πως πλέον…δύσκολα μαζεύεται το πράγμα σε ό,τι αφορά την κατάρρευση του μετώπου, τη στιγμή που το Κίεβο ξεμένει από δυτικά όπλα και ζητά επειγόντως νέα πακέτα αμέτρητων δις δολαρίων σε στρατιωτική βοήθεια.

απεμπε-EPA photo


[ad_2]

Source link

Related posts

Αυστραλία: Εξετάζει την πιθανότητα της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους

Ο Ελληνικός Στρατός παρουσιάζει το όραμα του για το μέλλον του Πεζικού και της Ομάδας Μάχης Πεζικού

aitoloakarnanianews

Ετήσιες Τακτικές Κρίσεις Ταξιάρχων ΣΞ

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο