AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Εθνικα

EL – Νετανιάχου: “Ο άξονας του τρόμου καθοδηγείται από το Ιράν

[ad_1]

«Εάν η Μέση Ανατολή ”πέσει” στον “άξονα του τρόμου”, η Ευρώπη θα είναι η επόμενη», δήλωσε σήμερα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μιλώντας σε δεκάδες ξένους πρέσβεις στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς «δεν είναι μια τοπική μάχη». «Η νίκη μας είναι η δική σας νίκη», υποστήριξε.

Ο Νετανιάχου αποκάλεσε τον αγώνα του Ισραήλ κατά της Χαμάς σαν μια «ευρύτερη μάχη μεταξύ πολιτισμού και βαρβαρότητας».

Ειδικότερα ανέφερε:

«Η βαρβαρότητα καθοδηγείται από έναν ευρύτερο άξονα τρόμου», δήλωσε. «Ο άξονας του τρόμου καθοδηγείται από το Ιράν. Περιλαμβάνει τη Χεζμπολάχ, τη Χαμάς, τους Χούτι και τα άλλα τσιράκια τους. Επιδιώκουν να επαναφέρουν τη Μέση Ανατολή και τον κόσμο σε έναν Μεσαίωνα. Επιδιώκουν να τορπιλίσουν, να εκτροχιάσουν κάθε πρόοδο προς την ειρήνη (…). Αυτή δεν είναι μια τοπική μάχη, είναι μια παγκόσμια μάχη».

Ο Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι αφού το Ισραήλ καταστρέψει τη Χαμάς, θα προσφέρει στον λαό της Γάζας και σε όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής «ένα πραγματικό μέλλον, ένα μέλλον υπόσχεσης και ελπίδας. Αλλά αυτό απαιτεί να νικήσουμε. Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη να νικήσουμε και πιστεύουμε ότι κάθε πολιτισμένη δύναμη θα πρέπει να μας υποστηρίξει σε αυτή την προσπάθεια. Γιατί αυτή η μάχη είναι δική σας μάχη, και η δική μας νίκη, είναι δική σας νίκη».

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: intime)


[ad_2]

Source link

Related posts

Γάζα: Νέα προσπάθεια στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

«Ρεφενέ» 100 δις για την Ουκρανία ζητά το ΝΑΤΟ!

Παγκόσμια κατακραυγή! Μπορεί και 1000 νεκροί στο νοσοκομείο της Γάζας! Το ΒΙΝΤΕΟ που «καίει» το Ισραήλ

Αφήστε ένα σχόλιο