AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Life Style

EL – “Ο πιο τρομακτικός ήχος στον κόσμο”

[ad_1]

Μια κάμερα κατέγραψε πρόσφατα τον ‘πιο τρομακτικό ήχο στον κόσμο’ μέσα στη νύχτα.

Μάλιστα την ώρα που ακούστηκε αυτός ο ήχος μια γυναίκα είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της. Η αντίδρασή της ήταν να αρχίσει να τρέχει κατατρομοκρατημένη.

Ο θόρυβος θύμιζε κάποιον που ούρλιαζε από τον πόνο, κάτι που δημιούργησε μια τουλάχιστον ανατριχιαστική ατμόσφαιρα όταν ακούστηκε στην αυλή του σπιτιού.

Δείτε το video – προσοχή περιέχει ήχους που μπορεί να θεωρηθούν ιδιαίτερα τρομακτικοί

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είπαν ότι ο τρομακτικός ήχος πιθανότατα έγινε από μία Σφυρίχτρα θανάτου των Αζτέκων  (δείτε ΕΔΩ)- ένα αρχαίο gadget που όπως αναφέρεται χρησιμοποιούσαν οι Αζτέκοι κατά τη διάρκεια τελετουργιών θυσίας πριν από 700 χρόνια.

Ήταν πίσω στο 1999 όταν η πρώτη Aztec Death Whistle (σφυρίχτρα θανάτου των Αζτέκων) βρέθηκε στο χέρι ενός ακέφαλου σκελετού κατά τη διάρκεια της ανασκαφής ενός ναού των Αζτέκων στην Πόλη του Μεξικού.

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι οι Αζτέκοι μπορεί να χρησιμοποιούσαν τη σφυρίχτρα σε σχήμα κρανίου πριν σκοτωθούν σε τελετές για να τιμήσουν τον θεό του ανέμου, Ehecatl.

Στον μύθο της δημιουργίας των Αζτέκων, δύο θεοί συγκεντρώθηκαν σε μια φωτιά θυσίας και έγιναν ο ήλιος και το φεγγάρι, αλλά ήταν ακίνητοι μέχρι που ο Ehecatl φύσηξε πάνω τους.

Μερικοί ειδικοί πιστεύουν ότι οι Αζτέκοι πιθανότατα χρησιμοποίησαν τον θόρυβο για να βοηθήσουν τις ψυχές των ανθρώπων να ταξιδέψουν στη μετά θάνατον ζωή όταν θυσιάζονται.

Τον Σεπτέμβριο, ο χημικός μηχανικός James J. Orgill αναδημιούργησε ένα από τα “στοιχειωμένα” αντικείμενα χρησιμοποιώντας έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Ο Orgill το έφτιαξε έχοντας ως πρότυπο τη σφυρίχτρα των Αζτέκων που το είχε βρεθεί το 1999, διαμορφώνοντάς το σαν ένα κρανίο με μια διακοσμητική κορδέλα.

“Αυτός θεωρείται ο πιο τρομακτικός ήχος στον κόσμο,’ είπε σε βίντεο που ανήρτησε.

“Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό δεν είναι ανθρώπινη κραυγή.”

“Ο ήχος που κάνει η σφυρίχτρα του θανάτου προκαλεί έμφυτο φόβο στην καρδιά σας.”

Το σχήμα της σφυρίχτρας μιμείται τη μορφή ενός ανθρώπινου λάρυγγα, σύμφωνα με το Orgill.

Μόλις ο χρήστης φυσήξει μέσα του, ο αέρας χωρίζεται στα δύο, δημιουργώντας ταλαντευόμενα ηχητικά κύματα που κυκλοφορούν σε έναν μεγάλο θάλαμο πριν διαφύγουν από μια δεύτερη τρύπα.

‘Οι αρχαιολόγοι αρχικά σκέφτηκαν ότι επρόκειτο για κάποιο είδος παιχνιδιού και δεν το σκέφτηκαν πολύ,’ είπε ο Orgill σε βίντεο.

“Μόλις 15 χρόνια αργότερα για κάποιο λόγο ένας επιστήμονας φύσηξε στην τρύπα στο πάνω μέρος του και αυτός είναι ο ήχος που βγήκε”.

“Ήταν μια εκπληκτική ανακάλυψη γιατί ακουγόταν σαν άνθρωπος που ουρλιάζει.”, συμπλήρωσε.

(με πληροφορίες από daily mail / photo: pixabay)


[ad_2]

Source link

Related posts

Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Λαμπάτος

Όμορφη τέχνη με εκπληκτικό αποτέλεσμα, vid

“Εκτός εαυτού” ο Στέλιος Κουδουνάρης με τη Γεωργία – “Δεν μπορούμε να μιλήσουμε σε αυτό το πλατό”

Αφήστε ένα σχόλιο