AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Eλληνοτουρκικα

Le Monde: Αυξανόμενος εξισλαμισμός στη δημόσια εκπαίδευση της Τουρκίας

[ad_1]

Παρά την απροθυμία των γονέων, τα ιδρύματα «imam hatip», που είναι υπεύθυνα για την εκπαίδευση ιεροκήρυκων και ιμάμηδων, αναπτύσσονται υπό την ώθηση της ισλαμο-συντηρητικής εξουσίας.

Παλεύουν για περισσότερα από επτά χρόνια. Επτά χρόνια από τότε που μια χούφτα οικογενειών έμαθαν, μια μέρα την άνοιξη του 2016, ότι το Υπουργείο Παιδείας στην Άγκυρα είχε αποφασίσει να αλλάξει τον χαρακτήρα αυτού του αρκετά αναβαθμισμένου ιδρύματος που εκτιμάται για το καλό του επίπεδο. Πολύ γρήγορα, ανακάλυψαν ότι άλλα τρία σχολεία που βρίσκονταν κοντά, στη συνοικία Μπεσίκτας, που είναι γνωστή ότι είναι κοσμική και ανοιχτή στον κόσμο, βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση.

Στη συνέχεια κινητοποιήθηκαν περισσότερες από 950 οικογένειες από τους 1.140 μαθητές στο Ismail-Tarman. Κάτοικοι της γειτονιάς, ακόμη και χωρίς παιδιά, εντάχθηκαν στο κίνημα. «Αυτό επιβράδυνε ελαφρώς τις φιλοδοξίες των αρχών, χρειάστηκαν ένα χρόνο πριν αλλάξουν διευθυντές και εισήγαγαν μαθήματα εθνικιστικά και θρησκευτικά πρώτα από την 6η δημοτικού , πριν τα εγκαταστήσουν σταδιακά, χρόνο με το χρόνο, στις ανώτερες τάξεις », εξηγεί η Μπενγκιού Ντογκάν, μητέρα εφήβου, η οποία συμμετείχε στην κολεκτίβα από την αρχή.

ΠΗΓΗ: Le Monde

[ad_2]

Source link

Related posts

Έντι Ζεμενίδης: Αν η Τουρκία ξαναρχίσει τις υπερπτήσεις ή τις προβοκάτσιες δεν θα πάρει τα F16

Κρίσεις Αρχηγών μέχρι Πέμπτη και τελευταίο «άλμα» για τον Α/ΓΕΕΘΑ τη Δευτέρα

Ερντογάν κατά Δύσης: “Δεν μπορούσαμε να παράγουμε ούτε καρφίτσα, τώρα περιμένουν στη σειρά για όπλα”

Αφήστε ένα σχόλιο