AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αθλητικα

To management μετά από τα «χαστούκια» και μετά από τα πανηγύρια | Blog – Γιάννης Σερέτης

[ad_1]

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τη διαχείριση της μεγάλης επιτυχίας, η οποία προς το παρόν φαίνεται εφέτος να δυσκολεύει περισσότερο τους «μεγάλους» συγκριτικά με το management της αποτυχίας.

Πριν από λίγες μέρες, αναφερόμενοι στη σημασία της χειμερινής μεταγραφικής ενίσχυσης για τους τέσσερις «ευρωπαίους» που διεκδικούν το πρωτάθλημα, γράφαμε για την ανταγωνιστικότητα, τις εκπλήξεις, τα σκαμπανεβάσματα, τις ανατροπές…

Ηταν μόλις δύο μέρες μετά την επιβλητική επικράτηση της τρομερής εκείνη τη βραδιά ΑΕΚ επί του κάκιστου στην OPAP Arena ΠΑΟΚ, όταν είχαμε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ναι, τέσσερις είναι οι ανταγωνιστές, παρά την τεράστια διαφορά ΑΕΚ – ΠΑΟΚ την Κυριακή. Ακόμα κι αν ηττηθεί ο ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό, τέσσερις θα παραμείνουν. Η εφετινή ιστορία του πρωταθλήματος έχει αποδείξει ότι όλοι έχουν τις πολύ κακές βραδιές τους. Η ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ με την Ενωση. Και ο καθένας πρέπει να κοιτάζει τα του οίκου του!».

Στο Φάληρο ήρθε η επιβεβαίωση. Οχι για το ότι ο ΠΑΟΚ (που πρέπει να ενισχυθεί με τρεις βασικούς απαραιτήτως τον Ιανουάριο) θα το παλέψει όσο μπορεί. Αλλά για το ότι το πρωτάθλημα δεν είναι… όπως παλιά. Στην κακή του βραδιά ο «μεγάλος» δύσκολα θα νικήσει. Στην κακή του βραδιά θα χρειαστεί ισχυρή δόση ευνοϊκών συγκυριών για να πάρει το τρίποντο, όπως επί παραδείγματι ο μετριότατος Παναθηναϊκός στη Λαμία. Τώρα, πια, στην εποχή του VAR, τα πράγματα είναι σκούρα. Και δεν αναφερόμαστε στην ΑΕΚ: ότι «έχασε» από τη διαιτησία με την Κηφισιά, το είχε πάρει με τον Ατρόμητο. Μιλάμε για όλους. Και περισσότερο θα την πληρώσουν εκείνοι που δεν «πιάνουν« σωστά τα vibes στα αποδυτήρια ή αδυνατούν να μεταδώσουν την αίσθηση του κινδύνου μετά από μεγάλες επιτυχίες.

Αποθέωση για τον… φοβερό ΠΑΟΚ που.. σκορπάει τρόμο στην Ευρώπη μετά το ανατροπέλι με 3-2 στο Αμπερντίν και το 3/3 στον όμιλό του; «Χαστούκι» από την ΑΕΚ. Αποθέωση για τον… υπερηχητικό Ολυμπιακό μετά τη σπουδαία εμφάνιση επί της Γουέστ Χαμ και την πειστική επικράτηση στο «Γεντί Κουλέ», όπου είχαν ηττηθεί ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; Τεσσάρα και παραλίγο… πενταρο-εξάρα στο Φάληρο από τον Δικέφαλο. «Τρέλα» με την… αγέλη του Αλμέιδα που… κατασπαράζει όλους τους «μεγάλους» μετά το 2-0 επί του ΠΑΟΚ; 1-1 με την Κηφισιά που έπαιζε κι εκείνη χωρίς πέντε βασικούς. Φοβερός και τρομερός ο Παναθηναϊκός που είχε… «πατήσει» τα 2/3 των αναπληρωματικών της Βιγιαρεάλ, η οποία είχε έρθει στην Αθήνα με ευρωπαϊκό ντεμπούτο άπειρου σε τέτοιους είδους διαχειρίσεις κόουτς; 1-2 από τη σαφώς ανώτερη ΑΕΚ, μόλις τέσσερις μέρες μετά στη Λεωφόρο…

Δεν είναι καθόλου εύκολο για τον προπονητή να τιθασεύει το μυαλό του παίκτη. Ούτε καν το δικό του μερικές φορές. Χρειάζεται κι εκείνος κάποιες ανάσες! Δεν είναι καθόλου εύκολο να του κόψει τον αέρα, τη χαρά, την αυτοπεποίθηση και τον ενθουσιασμό μετά από μεγάλες επιτυχίες. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι και ένα από τα σημαντικότερα χαρίσματα ενός κόουτς αν μπορεί να «ανεβάζει» όσους δεν είναι στα καλά τους και να προσγειώνει τους «χαλαρούς». Και στο τελικό ταμείο εφέτος θα μετρήσει κάθε λεπτομέρεια! Και τα ντέρμπι και τα ματς με τους μικρομεσαίους. Και η αντίδραση μετά τις στραβές και η διαχείριση της πανηγυρικής ατμόσφαιρας μετά τις χαρές.

Προς το παρόν, η ιστορία της εφετινής σεζόν δείχνει πως για τους «μεγάλους» – ανεξάρτητα από τις αδυναμίες και τα χαρίσματα κάθε ομάδας – είναι πιο δύσκολο το management μετά από ένα «χαστούκι» παρά μετά από έναν θρίαμβο. Πιθανολογώ ότι αυτό σταδιακά θα αλλάξει. Οτι θα πάρουν το μάθημά τους. Ειδικά από τον Ιανουάριο και έπειτα, όταν ο αριθμός των ευρωπαϊκών αγώνων τους θα είναι μικρότερος (θεωρώ ότι θα συνεχίσουν και οι τέσσερις). Μέχρι τότε, θα έχει ενδιαφέρον ποιος θα χάσει ακόμα περισσότερους πόντους μετά από… «χαρές – πανηγύρια – τηλεοράσεις». Διότι αυτός θα έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα στον β΄ γύρο. Τα play offs είναι άλλη ιστορία. Τελείως άλλη ιστορία.

Υ.Γ. Είδες ο… Χουάνκαρ; Μπροστά στην «7»… χόρευε ο Μπράντον Τόμας στο 0-2, όλα καλά. Παρεμπιπτόντως, ο Ισπανός θα παίξει (αν παίξει…) 35 μέρες μετά το ντέρμπι του Φαλήρου, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εναντίον του Αρη. Δεν είναι εύκολο πράγμα ο λαβύρινθος των αυτιών. Μιλάμε για το κέντρο ισορροπίας του ανθρώπου. Και δεν αναφερόμαστε σε… εμάς που το πολύ πολύ να παίξουμε κάνα 8Χ8. Μιλάμε για επαγγελματία αθλητή.

Υ.Γ. 1: Και ο ρέφερι Τσαγκαράκης και ο VAR με τον AVAR (Φωτιάς – Βεργέτης) του αγώνα Κηφισιά – ΑΕΚ πρέπει να καθίσουν στον πάγκο και να οριστούν εκ νέου από το 2024. Για να δούμε τον Φρόιντφελντ τώρα! Διότι η ατιμωρησία δεν βλάπτει μόνο τις ομάδες, αλλά και τους διαιτητές, οι οποίοι (όπως και οι επόπτες ασφαλώς) έχουν γίνει… χειρότεροι στην εποχή (της «ασφάλειας») του VAR.

[ad_2]

Source link

Related posts

Super League 2 – Νότιος όμιλος: Αλλαγή ώρας στο Αιγάλεω – Διαγόρας

Champions League: Τα 31 γκολ της βραδιάς (vid)

Μαχαίρωμα στην Ερμού: Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που τραυμάτισε (vid)

Αφήστε ένα σχόλιο