AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Άκτιο – Αμβρακία / Ο οδικός άξονας έπρεπε να παραδοθεί το 2013 και παραδίδεται το 2024

[ad_1]

Ήταν 16 Μαρτίου του μακρινού 2010 όταν υπογράφηκαν οι τέσσερις εργολαβίες για την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία. Σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, το οδικό έργο θα ολοκληρωνόταν σε 36 μήνες, δηλαδή, θα δινόταν στην κυκλοφορία το 2013.

Μόνο που τελικά όλες οι υποσχέσεις και οι προβλέψεις έπεσαν έξω καθώς ο οδικός άξονας Άκτιο – Αμβρακία, μήκους 48,5 χιλιομέτρωνολοκληρώθηκε φέτος, το 2024 με την τελετή εγκαινίων να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου.

Η πορεία του οδικού έργου Άκτιο – Αμβρακία είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς δημοπρατούνται και εκτελούνται μεγάλα, μεσαία και μικρά έργα στη χώρα μας.

Γιατί όταν πανηγυρικά υπογράφηκαν τον Μάρτιο του 2010 οι τέσσερις εργολαβίες για το Άκτιο – Αμβρακία, ακολούθησαν προβλήματα με τη βιωσιμότητα των ανάδοχων εταιρειών, τη γεωμορφολογία του εδάφους και τις απαλλοτριώσεις.

Το πρώτο μεγάλο τμήμα του οδικού έργου παραδόθηκε στην κυκλοφορία το 2019 και ήταν 17 χιλιόμετρα  μεταξύ Ακτίου και Βόνιτσας.

Το 2020 δόθηκαν στην κυκλοφορία ακόμα 17 χιλιόμετρα  από τον Δρυμό μέχρι την Αμβρακία – λεγόμενη παράκαμψη Αμφιλοχίας-  και στις 31 Ιανουαρίου του 2024 θα δοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο κομμάτι του οδικού άξονα.

O αυτοκινητόδρομος, ο οποίος ανήκει στο Ελληνικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο «Α52», συνδέει απευθείας την Ιόνια Οδό (από τον Α.Κ Αμβρακίας) με το Αεροδρόμιο του Ακτίου, την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας (μέσω της οδού Πρέβεζας -Ηγουμενίτσας) και τον κόμβο προς Λευκάδα παρακάμπτοντας την πόλη της Αμφιλοχίας.

avgi.gr

Related posts

Με λαμπρότητα η εορτή του Αγίου Συμεών στο Μεσολόγγι και στα Σαρδίνια Αμφιλοχίας

aitoloakarnanianews

Σεισμός στη Λευκάδα/δεν υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα αναφορές για ζημιές

aitoloakarnanianews

Παναιτωλικός: Κάποιοι δείχνουν ξεκάθαρη εχθρότητα και ασέβεια

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο