AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Ένα μήνα νωρίτερα «ξεπουλάνε» στις διεθνείς αγορές τα ελληνικά αχλάδια Santa Maria

[ad_1]

Η μειωμένη παραγωγή αχλαδιών σε Ελλάδα και Τουρκία οδήγησε στην αύξηση της ζήτησης τους, όπως αναφέρει ο εξαγωγέας αχλαδιών από την Ελλάδα, Πάρης Καραστέργιος, της εταιρείας Karastergiou Bros: “Λόγω του γεγονότος ότι η συνολική παραγωγή των αχλαδιών ήταν μικρότερη από πέρυσι, υπήρξε μια έντονη ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή η ζήτηση δεν προήλθε μόνο από τις συνηθισμένες αγορές μας, αλλά επίσης από νέους προορισμούς. Η εποχική ζήτηση παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα, κυρίως από το Ισραήλ, για πολλούς λόγους. Η ελληνική σοδειά ήταν μικρότερη και ταυτόχρονα η παραγωγή αχλαδιών στην Τουρκία, που είναι ο κύριος ανταγωνιστής μας στη Μέση Ανατολή, ήταν επίσης σε πιο χαμηλά επίπεδα αυτή τη σεζόν. Δυστυχώς, οι συγκρούσεις στη χώρα έχουν επιβραδύνει τις πωλήσεις, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Η αγοραπωλησία φρούτων δεν αποτελεί προφανώς κορυφαία προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.”

Σύμφωνα με τον Καραστέργιο, η εξαγωγή αχλαδιών Santa Maria θα ολοκληρωθεί περίπου ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι συνήθως. “Τα τρέχοντα αποθέματα αχλαδιών Santa Maria είναι σχεδόν εξαντλημένα αυτή τη στιγμή. Θα είμαστε σε θέση να ικανοποιήσουμε μόνο τα τρέχοντα προγράμματά μας, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Φυσικά, υπάρχουν ακόμα αχλάδια Blanquilla, η ζήτηση των οποίων αυξάνεται μετά την Πρωτοχρονιά. Η μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή είναι να έχουμε αρκετά αχλάδια Santa Maria για να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας, με τους οποίους κανονίζουμε προγραμματισμένες φορτώσεις από την αρχή της σεζόν. Η ποικιλία Blanquilla έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα αχλάδια Santa Maria και ορισμένοι πελάτες είναι διστακτικοί να μεταβούν από τα αχλάδια Santa Maria στα αχλάδια Blanquilla.”

Η έλλειψη αχλαδιών Santa Maria, ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει πλεονέκτημα, αργότερα στη σεζόν, εξηγεί ο Καραστέργιος: “Δεδομένου ότι τα αποθέματα είναι ήδη χαμηλά, αναμένουμε να ολοκληρώσουμε την εξαγωγή αχλαδιών Santa Maria νωρίτερα. Αυτό, από την πλευρά του, σημαίνει ότι θα ξεκινήσουμε νωρίτερα την εξαγωγή αχλαδιών Blanquilla, πράγμα που μπορεί να μας δώσει ένα προβάδισμα έναντι των ισπανικών αχλαδιών Blanquilla, τα οποία εξάγονται κάθε σεζόν από τον Ιανουάριο. Έχουμε λοιπόν αρκετά που περιμένουμε, μεταξύ άλλων και τη νέα ιστοσελίδα μας, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της εβδομάδας.”

Πηγή: FreshPlaza

[ad_2]

Source link

Related posts

Φθινοπωρινή σπορά…. για μπλόκα ετοιμάζουν με θεματικές συσκέψεις οι μπλοκατζήδες

Η αστική γεωργία αποδείχτηκε ότι έχει εκπληκτικά υψηλά κλιματικά τέλη

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα

Αφήστε ένα σχόλιο