AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Αγώνας δρόμου για τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη (video)

[ad_1]

Αγρίνιο: Αγώνας δρόμου για τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη Δημοτική Πινακοθήκη (video)


Δύσκολη ημέρα φαίνεται ότι ήταν η χθεσινή (12.12.23)  για το δημοσιογράφο της ΕΡΤ Γιώργο Κουβαρά που φιλοξένησε  στην εκπομπή του τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη.

Ο γνωστός δημοσιογράφος είχε προγραμματίσει η χθεσινοβραδινή εκπομπή του στο ΕΡΤNEWS («Στο κέντρο» 22:00) να αφορά την πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη δημόσια τηλεόραση, με την ιδιότητα του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πολιτικός όμως δεν έμεινε στην Αθήνα αλλά αποφάσισε να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αιτωλοακαρνανία, «απροειδοποίητη» όπως τη χαρακτήρισε, για να βρεθεί σε Αμφιλοχία, Αστακό, Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Σήμερα,  13 Δεκεμβρίου ανήμερα της θλιβερής επετείου των 80 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, όπως προανήγγειλε στην εκπομπή, επισκέφθηκε τη μαρτυρική πόλη της Αχαΐας, προκειμένου να παραστεί στο πάνδημο μνημόσυνο για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Η πρόταση ο χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγρινίου να λειτουργήσει ως στούντιο για την εγγραφή της συνέντευξης φαίνεται ότι ανήκει στο δημοσιογράφο καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης μη λαμβάνοντας υπόψη τις αναγκαίες τεχνικές συνθήκες, είχε δει θετικά το γύρισμα να γίνει «έξω στον κόσμο».

Το «σκηνικό» πάντως φάνταζε ιδανικό για τηλεοπτική συνέντευξη καθώς δεκάδες έργα ζωγραφικής γνωστών καλλιτεχνών από τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων έδιναν το δικό τους «χρώμα».

Εν τέλει, η απρόσμενη επίσκεψη Κασσελάκη στάθηκε αφορμή να γίνει θετική αναφορά στο Αγρίνιο από τη δημόσια τηλεόραση και να γνωστοποιηθεί ευρύτερα η έκθεση με έργα ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης.

 

Σε ότι αφορά τις περιοδείες αυτές καθ΄ αυτές που ήταν και το πρώτο ερώτημα του Γιώργου Κουβαρά, ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε ότι εντάσσονται στο πλαίσιο ενός «πολιτικού ακτιβισμού» υπό την έννοια ότι δεν έχει κοινοβουλευτική παρουσία και ασκεί με αυτόν τον τρόπο πολιτική. «Ακριβώς το ίδιο θα κάνω και ως  πρωθυπουργός, δεν μπορείς να είσαι πολιτικός και να μην ακούς τους πολίτες »είπε,  εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον τόσο του κόμματος όσο και του ίδιου.

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης όπου γίνεται αναφορά στην επιλογή του χώρου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης:

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Ο Τόπος του Φωτός» με έργα 42 καλλιτεχνών από τη  Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, μια τιμητική προσφορά για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Πινακοθήκης, ολοκληρώνεται στις 23 Φεβρουαρίου 2024.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

[ad_2]

Related posts

Τριχωνίδα Α.Ε.: Ημερίδα με τίτλο «Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές του Υγροβιότοπου της Λίμνης Τριχωνίδας»

aitoloakarnanianews

Νέος χώρος αναψυχής στην «καρδιά» του Αγρινίου (εικόνες)

aitoloakarnanianews

Παραβόλα: Κινητοποίηση για την αναστολή εργασιών του Υποκαταστήματος Ε.Λ.Τ.Α

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο