AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: «Αντίστροφη μέτρηση» για το χώρο στάθμευσης στο ΔΑΚ

[ad_1]

Αγρίνιο: «Αντίστροφη μέτρηση» για το χώρο στάθμευσης στο ΔΑΚ


 Ξεκίνησε η «Αντίστροφη μέτρηση» στο Αγρίνιο για το χώρο στάθμευσης  στο ΔΑΚ κι ενώ μπορεί να εκκρεμούν η ασφαλτόστρωση, φωταγώγηση και οι διαγραμμίσεις για να αποδοθεί επίσημα ο χώρος, είναι  ήδη πολλοί αυτοί που κάνουν χρήση ακόμη και τώρα

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικρατεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης». Έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση της έκτασης των 5 στρεμμάτων που έχει μισθώσει ο Δήμος Αγρινίου ως χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων όσων επισκέπτονται το ΔΑΚ για να αθληθούν, ωστόσο ήδη φαίνεται πως κάνει «δουλειά» και συμβάλει στην αποσυμφόρηση των οχημάτων, καθώς αρκετοί έσπευσαν να τον χρησιμοποιήσουν πριν αποδοθεί επίσημα.

Με στόχο το συντομότερο δυνατόν η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, που ανέλαβε το εν λόγω ζήτημα, επιθυμεί να παραδώσει επίσημα το χώρο στους επισκέπτες του ΔΑΚ το χώρο, αφού πρώτα τον στρώσει με άσφαλτο, τον φωταγωγήσει και φτιάξει τις απαραίτητες διαγραμμίσεις, που απαιτεί ένας σύγχρονος χώρος στάθμευσης.

Η μίσθωση των 5 στρεμμάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για χώρος στάθμευσης είναι για 10 χρόνια, συνεπώς δίνεται μια σοβαρή λύση σε ένα μείζον πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν καθημερινά σχεδόν 2.000 άτομα που επισκέπτονται το ΔΑΚ Αγρινίου, αριθμός ο οποίος πολλαπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα και φυσικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, περιόδους που επιλέγουν περισσότεροι δημότες να επισκεφτούν το ΔΑΚ για να αθληθούν.

Η στάθμευση έξω από το ΔΑΚ είναι δύσκολη και συχνά όσοι το επισκέπτονται μη έχοντας που αλλού να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους βρίσκονται «εκτεθειμένοι», καθώς συχνά η Τροχαία Αγρινίου «μοιράζει» κλήσεις στα εκατοντάδες αυτοκίνητα που βρίσκονται στο σημείο.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαραβέλης τόνισε: «Οι εργασίες ήδη ξεκίνησαν. Αναμένεται σύντομα να γίνει επίστρωση του χώρου στάθμευσης με πίσσα και να τοποθετηθεί φωτισμός. Σκοπός μας είναι να εξυπηρετείται ο κόσμος και να δώσουμε στο χώρο μια ωραία μορφή, ώστε να είναι φιλικός για τους χρήστες του. Σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Διαπιστώσαμε πως γίνεται και τώρα κανονικά χρήση, πολλοί αθλητές που επισκέπτονταν το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Αγρινίου στάθμευαν το αυτοκίνητό τους στο σημείο, αλλά επειδή τώρα εκτελούνται κάποιες εργασίες ο χώρος θα κλείσει και δεν θα υπάρχει πρόσβαση στα αυτοκίνητα. Υπήρχαν αρκετοί λόγοι που συνετέλεσαν στο να καθυστερήσει η ολοκλήρωσή έργου. Έπρεπε να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την εκτέλεση και υλοποίηση του έργου, ενώ συχνά είχαμε την ατυχία όταν μπορούσαμε να ξεκινήσουμε την διαμόρφωση δεν το επέτρεπε ο καιρός, με αποτέλεσμα να πηγαίνει συνεχώς πίσω και πίσω, διότι «έτρεχαν» παράλληλα και άλλες υποχρεώσεις, τόσο του Δήμου όσο και του ανθρώπου που ανέλαβε το έργο. Είναι σημαντική παρέμβαση και θα ανακουφίσει τους συμπολίτες μας που επισκέπτονται το ΔΑΚ. Θα δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ενώ θα βοηθήσει και στην ασφάλεια των ανθρώπων που επισκέπτονται το ΔΑΚ. Όταν λειτουργήσει ο χώρος κανονικά θα εξετάσουμε τι πιθανές διορθωτικές κινήσεις θα μπορούμε να κάνουμε βάσει των αναγκών που θα προκύψουν».        

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση  

Η Μαρίνα Σάττı πάει στη Eurovision 2024 με ζοuρνά και ελληνıκό στίχο


[ad_2]

Related posts

Η παρέλαση στο Αγρίνιο για την Εθνική Επέτειο της 28η Οκτωβρίου 1940 (εικόνες – video)

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Μωβ κάδοι για ρούχα και παπούτσια σε 40 σημεία του Δήμου (εικόνες)

aitoloakarnanianews

3ο Γυμνάσιο Αγρινίου: Όλα ανοικτά για το μέλλον του σχολείου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο