AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Δυτικη Ελλαδα

Αγρίνιο: Επιτυχημένη εκδήλωση για την ανακύκλωση από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο

[ad_1]

Με επιτυχία  μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λύκειου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) πραγματοποίησαν εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2023-24.Ο διευθυντής του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου Δημάκης Μάριος προλόγισε την εκδήλωση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τους παρευρισκόμενους.Στη συνέχεια η κ. Βασιλική Καραπαπά παρουσίασε ομιλία με θέμα: «Wishcycling: Ανακύκλωση ευχών – Η Παγίδα επιθυμιών για ανακύκλωση. Όταν η ευαισθησία χωρίς ενημέρωση επιφέρει προβλήματα».

Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αγρινίου παρουσίασαν τις δημιουργίες που παρήχθησαν μέσω των σχολικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Σταδιοδρομίας – Εικονικής επιχείρησης με video και επίδειξη μόδας.Το τρέχον σχολικό έτος οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη συλλογή, ανακύκλωση, μεταποίηση ρούχων και αξεσουάρ για την επαναχρησιμοποίηση τους για μια πιο βιώσιμη πρακτική στη μόδα.

Δημιούργησαν μια εικονική επιχείρηση upcycling με την ονομασία “PETI_TOU Boutique Up Cycling & Second Hand Made Clothes” με σκοπό την ενίσχυση κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.Η εκδήλωση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με κατασκευές.Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου παρευρέθησαν ο αναπληρωτής Δημάρχου Αγρινίου κ. Βασίλης Φωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Γούλας,  ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Ιωάννης Φαρμάκης,   η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Γεωργία Μπόκα, η Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης ΚΕΠ κ. Χρυσούλα Τασολάμπρου, ο Αντιδήμαρχος για τη λειτουργία των υπηρεσιών του καταργούμενου Νομικού Προσώπου με την επωνυμία ΚΟΙΠΑ κ. Ανδρέας Σκαρτσάρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Α’/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κωνσταντίνος Βραχωρίτης, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Α’/θμιας εκπαίδευσης κ. Θεόδωρος Τσιλίκας, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αγρινίου Δρ. Βασιλική Καραπαπά και οι τοπικοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγρινίου κ. Ιωάννης Κατσαντάς και κ. Αθανάσιος Σάββας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και μαθητές του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αγρινίου καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Αγρινίου.

Related posts

Μεσολόγγι: Νέο βίντεο στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ – Σπεύδει κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών

aitoloakarnanianews

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν Παρασκευή 22 Μαρτίου

aitoloakarnanianews

Με γρίπη ο Μητσοτάκης – Πιθανή αναβολή του αυριανού Υπουργικού

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο