AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγρίνιο

Αγρίνιο: Σβήνουν τα συμβατικά φώτα – Ανάβει τα led ο Δήμος

[ad_1]

Αγρίνιο: Σβήνουν τα συμβατικά φώτα – Ανάβει τα led ο Δήμος


Σβήνουν τα συμβατικά φώτα – Στο «δρόμο» της ενεργειακής εξοικονόμησης: Από το Καλοκαίρι και έπειτα σταδιακά θα ξεκινήσει η αντικατάσταση με led όλου του οδοφωτισμού του Δήμου Αγρινίου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότερα σημεία του Αγρινίου φωταγωγούνται με φώτα led και ο Δήμος να προχωρά όλο και περισσότερο στο «δρόμο» της ενεργειακής εξοικονόμησης. Το βράδυ της Τετάρτης φωταγωγήθηκαν τα νέα φωτιστικά σώματα led του πεζόδρομου της οδού Παπαστράτου, ενώ τις επόμενες ημέρες η πλατεία Δημοκρίτειας, καθώς θα αντικατασταθούν τα φώτα της με φώτα Led. Παράλληλα πολλά σημεία σε όλη την έκταση του Δήμου λ.χ. Στράτος και Αγγελόκαστρο ήδη έχουν φωταγωγηθεί με led και οι πολίτες αισθάνονται και μεγαλύτερη ασφάλεια πέραν όλων των άλλων, ενώ τους επόμενους δύο με τρείς μήνες η τοποθέτηση led φωτισμού θα γίνεται σε όλο και περισσότερα σημεία.

Η ανανέωση του φωτισμού με σύγχρονης τεχνολογίας φώτα τύπου led γίνονταν πριν ακόμη ξεκινήσει η αντικατάσταση όλου του φωτισμού του Δήμου με φώτα led, έργο για το οποίο ο Δήμος Αγρινίου έχει λάβει δάνειο ύψους 13,7 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, το δάνειο αυτό επιτρέπει στον Δήμο να μην αγγίξει καθόλου το ταμείο του για να το αποπληρώσει, διότι σύμφωνα με τη μελέτη που προηγήθηκε, με η τοποθέτηση led τελευταίας τεχνολογίας θα προσφέρει τη δυνατότητα να επιτύχει ιδιαίτερα υψηλή εξοικονόμηση σε σύγκριση με ό,τι καλείται σήμερα να πληρώσει!

Έχει ήδη γίνει ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός της προμήθειας και η διαδικασία είναι στο στάδιο ελέγχου των δικαιολογητικών, ενώ η μελέτη είχε εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η τοποθέτηση των led φωτιστικών που θα προέρχονται από το δάνειο του Δήμου αν όλα «κυλήσουν» βάσει των διαδικασιών και χωρίς καμία καθυστέρηση θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι και έπειτα.

Ωστόσο, οι δημότες του Αγρινίου το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνουν σε διάφορες περιοχές του Δήμου να έχει τοποθετηθεί led φωτισμός, κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει και τους επόμενους μήνες. Ο φωτισμός αυτός όμως «προέρχεται» από διάφορες εργολαβίες από έργα συγχρηματοδοτούμενα.

Πέρα από τα παλιά συγχρηματοδοτούμενα έργα που αφορά λ.χ. τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Μαβίλη, Βαρνακιώτη ή τα νέα πεζοδρομημένα τμήματα της οδού Παπαστράτου που φωταγωγήθηκαν με led το βράδυ της Τετάρτης 17/02, αλλά και τη φωταγώγηση της πλατείας Δημοκρατίας με φωτισμό led που θα γίνει το επόμενο διάστημα, όπως επίσης και το τμήμα της Χαριλάου Τρικούπη που είναι υπό ανάπλαση (μεταξύ της οδού Μακρή και της πλατείας Παναγοπούλου – Σιντριβάνι) «τρέχουν» και άλλα έργα για τη φωταγώγηση με led.

Τις προηγούμενες ημέρες φωταγωγήθηκε ένα τμήμα πλησίον του Μουσικού Σχολείου με led, ενώ σύντομα θα φωταγωγηθεί ο δρόμος που πρόσφατα διανοίχτηκε στην περιοχή Γιαννούζι.

Επίσης, εντός του επόμενου διμήνου θα φωταγωγηθεί με led ο ποδηλατόδρομος που κατασκευάζεται στην περιοχή του Αγ. Ιωάννη του Ριγανά, όπου ήδη ξεκίνησαν να τοποθετούνται τα φωτιστικά.

Πέραν όμως αυτών υπάρχουν και έργα φωταγώγησης με led που χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό του Δήμου Αγρινίου. Ένα απ’ αυτά είναι ο φωτισμός της κοινότητας του Αγγελοκάστρου που έχει ήδη ολοκληρωθεί, άλλο έργο είναι η επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού το οποίο περιλαμβάνει ένα κομμάτι που θα τοποθετηθούν φωτιστικά led μεταξύ του 4ου Γυμνασίου Αγρινίου στην περιοχή του Ριγανά και του Αγίου Αντωνίου, την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών με led φωτιστικά της Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Καρπενησίου), την τοποθέτηση φωτιστικών led σε τμήμα της Τ.Κ. Νεαπόλεως και συγκεκριμένα στην παλιά Εθνική Οδό από τον κόμβο της Νεαπόλεως (New York) και για 500 περίπου μέτρα στον δρόμο προς Σπολάιτα, έργο που είναι σε εξέλιξη.

Υπάρχει ένα ακόμη έργο που αφορά την άρση της επικινδυνότητας εναερίων δικτύων φωτισμού. Ειδικότερα, περιελάμβανε το έργο αυτό τοποθέτηση φωτιστικών led στην Παραβόλα, έργο που έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ περιλαμβάνει ακόμη και την αντικατάσταση των παλιών εναέριων φωτιστικών που είναι με συρματόσκοινα με φωτιστικά led σε όλη την Τ.Κ. Παναιτωλίου και ένα κομμάτι στη Λεπενού, στο οποίο προβλέπεται η αντικατάσταση των εναέριων φωτιστικών με φωτισμό led κατά μήκος του δρόμου, ώστε όλος ο κεντρικός δρόμος στη Λεπενού να είναι φωταγωγημένος με led.

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση      

Άρτα: Έκλεψαν δυο τόνους πορτοκάλια από περιβόλι


[ad_2]

Related posts

Δήμος Αγρινίου: 6,2 εκ. ευρώ για την αποχέτευση χωριών της Μακρυνείας – Μπήκαν οι υπογραφές

aitoloakarnanianews

Αγρίνιο: Διακρίσεις μαθητών 2ου ΕΠΑΛ στην πυγμαχία

aitoloakarnanianews

Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου: Αντίθετος στην κατάργηση οποιουδήποτε Εφετείου ή Πρωτοδικείου

aitoloakarnanianews

Αφήστε ένα σχόλιο