AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αγροτικά Ρομπότ οργώνουν το μέλλον της γεωργίας και της δασοκομίας

[ad_1]

Η ολοένα αυξανόμενη πίεση στην παραγωγή τροφίμων θέτει τα ρομπότ στην πρωτοκαθεδρία ως κρίσιμο εργαλείο για τους αγρότες. Υπάρχει μια συνεχής απαίτηση να καλλιεργούνται αρκετά υψηλής ποιότητας, θρεπτικά τρόφιμα για να θρέψουν έναν διευρυνόμενο ανθρώπινο πληθυσμό και να το κάνουν με τρόπο που δεν θα βλάψει τον πλανήτη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί να παράγει 50% περισσότερα τρόφιμα μέχρι το 2050, ενώ θα μειώσει την κατανάλωση γης κατά 50%. Αυτή η πρόκληση εντείνεται από τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού, τα προβλήματα στο σύστημα τροφίμων και την υπερβολική χρήση της βιοχωρητικότητας της Γης (την ικανότητα των οικοσυστημάτων να παράγουν χρήσιμα βιολογικά υλικά και να απορροφούν απόβλητα).

Το Πανεπιστήμιο του Warwick ανακοινώνει την Warwick Agri-Tech για να βοηθήσει το μέλλον της γεωργίας με την αυτοματοποίηση. Η ιστορία της Warwick Agri-Tech ξεκινά από ένα πρωτοποριακό έργο που έφερε στο προσκήνιο την εξέλιξη στον κόσμο της γεωργίας. Το αρχικό αυτό έργο έδωσε ζωή στο Crombot, ένα ρομπότ παρακολούθησης καλλιεργειών, το οποίο κατάφερε να περιηγείται αυτόνομα εντός θερμοκηπίων, ελέγχοντας και παρακολουθώντας τη ωρίμανση των φρούτων.

Πλέον το Warwick Agri-Tech είναι ένα εξελιγμένο εργαλείο που μπορεί με την αυτοματοποίηση να αντιμετωπίσει προκλήσεις όπως η έλλειψη εργατικού δυναμικού, η επισιτιστική ανασφάλεια και η απώλεια της βιοποικιλότητας.

Η πρωτοβουλία Warwick Agri-Tech, θα υποστηρίξει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, επιτρέποντας παράλληλα την παραγωγή αρκετών θρεπτικών τροφίμων για τον αυξανόμενο πληθυσμό. Θα συνδυάσει δύο σχολές παγκόσμιας κλάσης στο WMG στο Πανεπιστήμιο του Warwick και το School of Life Sciences (SLS), συνεργαζόμενοι με το High Value Manufacturing Catapult για την αιχμή του δόρατος στην αυτοματοποίηση σε τομείς όπως η κηπουρική, οι καλλιέργειες και η δασοκομία.

Ξεκινώντας επίσημα σήμερα, με επίσκεψη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA), η Warwick Agri-Tech θα συνεχίσει την έρευνά της σε πολλά βασικά έργα: 

  • Ένα αυτόνομο έργο Logistics – ανάπτυξη ενός αυτόνομου οχήματος για να βοηθήσει τις εταιρείες κηπευτικών να βελτιστοποιήσουν την εφοδιαστική διαχείριση των προϊόντων τους.
  • Ένα Έξυπνο Σύστημα Παραγωγής Δέντρων – Η Warwick Agri-Tech συνεργάζεται με την J&A Growers, οι οποίοι είναι οι κορυφαίοι παραγωγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο ποιοτικών bareroot δέντρων και αντιστάθμισης, για την αυτόνομη ταξινόμηση και ταξινόμηση δενδρυλλίων. Αυτό θα εξασφαλίσει ανθεκτικότητα έναντι των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και είναι επεκτάσιμο έναντι των φιλόδοξων στόχων δενδροφύτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Εφαρμογή Αυτόνομης Ακρίβειας – δημιουργία ενός αυτόνομου ρομπότ ελέγχου ζιζανίων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, για μείωση της χρήσης ζιζανιοκτόνων κατά πάνω από 90% – βελτιώνοντας την υγεία του εδάφους και τη βιοποικιλότητα.

Το κορυφαίο κέντρο έρευνας καλλιεργειών του Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πανεπιστημιούπολη Καινοτομίας, το Stratford-upon-Avon είναι μια κορυφαία περιοχή γεωργικής έρευνας 200 εκταρίων. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου θα συνεργαστούν άμεσα με τους εταίρους του κλάδου και την κυβέρνηση για να προωθήσουν την εφαρμογή νέας τεχνολογίας στον αγροτικό τομέα.

Ο καθηγητής Gideon Henderson, Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος, δήλωσε: «Το να βλέπεις την καινοτομία που συμβαίνει εδώ είναι πραγματικά εμπνευσμένο – πιστεύω ακράδαντα ότι η Agri-Tech στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τεράστιο μέλλον και ανυπομονώ να δω νέους τρόπους εργασίας να δοκιμάζονται εδώ στο Warwick να γίνουν κυρίαρχες γεωργικές πρακτικές στο μέλλον».

[ad_2]

Source link

Related posts

Θρίλερ με ανθρώπινο σκελετό που βρέθηκε στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου

Με αντοχή στις κλιματικές προκλήσεις τα βοοειδή της φυλής Criollo, δείχνει μελέτη

Κοινές δράσεις διεπαγγελματικών της αγροδιατροφής πέφτουν στο τραπέζι

Αφήστε ένα σχόλιο