AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Ελλαδα

Αγρότες: Φεύγουν από το Σύνταγμα – Στα μπλόκα το μέλλον των κινητοποίησεών τους [vid] | Ειδησεις

[ad_1]

«Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα ότι πρέπει να δώσει λύσεις στους αγρότες και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού για άλλες κοινωνικές ομάδες» είπε ο κ. Μαρούδας.

Ανάβουν σιγά-σιγά τις μηχανές των τρακτέρ οι αγρότες, που διανυκτέρευσαν χθες στο Σύνταγμα, για την επιστροφή στα μπλόκα, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Ήδη τα πρώτα τρακτέρ πήραν το δρόμο της επιστροφής κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου για να ακολουθήσουν την πορεία που πήραν χθες για να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

«Θα φύγουμε σήμερα, με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που είχε και τη στήριξη των Αθηναίων αναδείξαμε το πρόβλημα» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλογων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Αταίριαστοι.

«Η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα ότι πρέπει να δώσει λύσεις στους αγρότες και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού για άλλες κοινωνικές ομάδες» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η αποχώρηση για την επιστροφή στα μπλόκα θα ξεκινήσει γύρω στις 11 το πρωί όπως ήταν προγραμματισμένο.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ειρήνης Δράγαση υπάρχει μερίδα αγροτών που εισηγείται την παραμονή των περίπου 150 τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας και θα πραγματοποιήσουν συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν ή αν θα αναχωρήσουν.

Αυτή τη στιγμή τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα από το ύψος του Εθνικού Κήπου μέχρι και τη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας.

Αύριο Πέμπτη έχουν το επόμενο ραντεβού στα μπλόκα, όπου όπου θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Χθες περισσότεροι από 10.000 αγρότες, μελισσοκόμοι και κτηνοτρόφοι συμμετείχαν στο  συλλαλητήριο που έγινε χθες στο Σύνταγμα. Άλλωστε, και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε νωρίτερα ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει τα δημοσιονομικά περιθώρια για να δώσει κάτι επιπλέον, χαρακτήρισε το χθεσινό συλλαλητήριο, μέσο πίεσης που θα χρησιμοποιήσει προς τις Βρυξέλλες.

[ad_2]

Source link

Related posts

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Σήμερα η τελετή έναρξης | Ειδησεις

Αλεξανδρούπολη: Σε απολογία δύο παιδαγωγοί – Καταγγελίες ότι έκλειναν 3χρονα σε αποθήκη | Ειδησεις

Αγία Βαρβάρα: «Μη μιλάς σε πεθαμένους» – Η φράση που «όπλισε» το χέρι του 69χρονου | Ειδησεις

Αφήστε ένα σχόλιο