AITOLOAKARNANIANEWS.GR
Αγροτικα Νεα

Αγωνιά για την ειδική βάμβακος

[ad_1]

Θα µπορούσε, σου λέει, η χώρα µας να καταθέσει αίτηµα στις Βρυξέλλες για πληρωµή των βαµβακοκαλλιεργητών  στις περιοχές που επλήγησαν από την θεοµηνία λόγω ανωτέρας βίας. Έτσι θα µπορούσαν να λάβουν ενίσχυση και όσοι είχαν µηδενική παραγωγή. Αίτηµα όµως δεν έχει ακόµα κατατεθεί.

Ευτυχώς, υπάρχει και άλλη µία εκδοχή. Να ολοκληρωθούν τα πορίσµατα ζηµιάς από τον ΕΛΓΑ, να σταλούν στον Οργανµισµό Πληρωµών και να πληρωθούν οι παραγωγοί. Αυτό όµως µέχρι σήµερα

δεν έχει γίνει, έχουν ξεκαθαρίσει από τον ΕΛΓΑ. Για να γίνει αυτό, σηµαίνει ότι η πληρωµή θα πάει παραπίσω. Κι έχουν κάνει ήδη ένα λάθος, όταν ο Μπαµπασίδης είπε για πληρωµή τέλη Μαρτίου, που µετά το έκανε τέλη Απριλίου. Σκεφτείτε να πάει κι άλλο πίσω! Μαύρο φίδι…..

Προσοχή προσοχή προς άπαντες αγρότες και κτηνοτρόφους! Προϋπόθεση για την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου είναι η εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών. Και στην προηγούµενη πληρωµή αρκετοί είχαν µείνει εκτός λόγω του Μητρώου, οπότε τώρα καλό είναι να το διευθετήσουν οι δικαιούχοι, µη βρεθούν προ απροόπτου.

Και ενώ από πληρωµές αυτό τ ο διάστηµα δεν παίζει τίποτα, οι αγρότες καλούνται και να πληρώσουν από πάνω. Συνεταιρισµοί και ιδιωτικά γραφεία, λένε, ζητούν από όσους αγρότες υπέβαλαν αιτήσεις για να ενεργοποιήσουν την ειδική εφαρµογή και να επιδοτηθούν από τα eco-schemes ένα ποσό από 37 ευρώ έως και 40 ευρώ µε το ΦΠΑ, είτε ποσοστό 8% έως 10%, επί των επιδοτήσεων, που θα λάβουµε από τα οικολογικά σχήµατα. Τα νεύρα µας!

Την έπεσε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός της πλατείας, απαντώντας «µε ύφος» σε ερώτησή τους σχετικά µε τον νέο κανονισµό του ΕΛΓΑ. «Καλοδεχούµενη η αγωνία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον νέο κανονισµό του ΕΛΓΑ. Αφού για 5 χρόνια δεν έπραξαν καµία θεσµική τοµή και παρέδωσαν τον οργανισµό υπό κατάρρευση, ενώ η κυβέρνηση της Ν∆ ενίσχυσε µε πάνω από 726 εκατ. ευρώ, τώρα αγωνιούν για το πότε θα έρθει ο νέος κανονισµός του ΕΛΓΑ. Για να µην αγωνιούν µέχρι την επίσηµη κοινοβουλευτική απάντηση, ενηµερώνω: ότι ο νέος κανονισµός θα τεθεί σε διαβούλευση εντός του πρώτου εξαµήνου του 2024». Ταύτα!

[ad_2]

Source link

Related posts

«Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά» – Η μαρτυρία εργαζόμενης για τους πυροβολισμούς σε ναυτιλιακή στη Γλυφάδα

Προβλέψεις αναλυτών για 3 μειώσεις επιτοκίων στην συνεδρίαση της FOMC

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ η λίστα βεβαιώσεων επιδοτήσεων για την εφορία

Αφήστε ένα σχόλιο